Cu 12 ani în urmă, o idee a celui care a fost Viorel Chirilă, fratele şi mentorul actualului primar, Bujor Chirilă, de a organiza o întrecere sportivă la fotbal între satele comunei s-a transformat în competiţia numită "Cupa de Vară". Întrecerea desfăşurată pe o păşune la marginea satului Ţeţchea a "prins" la public, devenind astăzi o manifestare complexă a cărei amploare creşte an de an, ajungând un adevărat "brand" pentru comuna Ţeţchea.

Ediţia a XII-a a Zilelor comunei a oferit, weekendul trecut, miilor de spectatori o gamă largă de manifestări cultural-artistice şi sportive, eşalonate pe două zile, o varietate de concursuri antrenând toate categoriile de vârstă, de la copii la adulţi, de la pescari la gospodine. O componentă artistică aşteptată cu mult interes pentru varietatea genurilor muzicale şi a interpreţilor a prilejuit celor aproximativ şase-şapte mii de spectatori, din comună şi împrejurimi, clipe de desfătare spirituală, aceştia savurând spectacolele oferite de: Trupa ModStreet din Aleşd, concertele oferite de Fly Project, Nicoleta Guţă, Ansamblul Bihorul din Oradea, David Bryan şi Vama (Veche). În acelaşi timp, tribunele stadionului s-au umplut de iubitorii sportului rege, pentru a urmări finala Cupei de Vară la fotbal între echipele din Telechiu şi Ţeţchea, câştigată în acest an de ţeţcheni, cu scorul de 3-2, după o partidă echilibrată şi extrem de disputată. Un alt moment ce a stârnit curiozitatea spectatorilor a fost concursul de sarmale, câştigat în acest an de Ana Gherle, din Hotar, urmată pe locurile următoare de Gizela Lenghel, din Telechiu, şi Mariana Motoc, din Hotar. Aşteptată cu mult interes, festivitatea de premiere a constituit momente de bucurie şi extaz pentru câştigători şi pentru susţinătorii lor. Astfel, la categoria Pescuit, premiile au fost luate de Emil Şinca, Florin Lăcătuş şi Andrei Mândruţ; Atletism copii (Alergări şi biciclete): Andrei Ciordaş, Alin Conoloş şi Gabriel Cudi; Trasul frânghiei - echipa din Subpiatră.

Onorând cu prezenţa sa aceste manifestări, prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea, a înmânat trofeul Cupa de Vară echipei de fotbal din Ţeţchea, pe fondul muzical al imnului echipei Locadin, compus şi interpretat de formaţia Desperado. După tradiţie şi aşteptări, târziu în noapte, spectacolul de artificii a pus capăt celei de-a XII-a ediţii a Zilelor comunei Ţeţchea.