Două dintre cele mai tinere echipe din seria secundă a Ligii a II-a la fotbal, FC Bihor şi FC Argeş, s-au întrecut sâmbătă pe Stadionul "Iuliu Bodola", într-o partidă contând pentru etapa a 11-a. La finalul unei partide destul de echilibrate, câştig de cauză a avut echipa orădeană, care s-a impus cu 1-0 (1-0).

Spectatorii prezenţi în tribune au fost surprinşi că în prima parte a jocului s-a jucat mai mult în terenul echipei FC Bihor, acest lucru datorându-se şi posesiei bune pe care au avut-o piteştenii. Contrar cursului jocului, la prima fază cu adevărat periculoasă, gazdele au deschis scorul în minutul 23: Coroian a trimis un balon filtrant, Markus a dejucat ieşirea la offside a oaspeţilor şi rămas singur cu Bolboaşă l-a executat pe acesta cu un şut puternic de la circa 11 m (1-0). După un şut trimis de la distanţă de Chiş (33), reţinut de portarul argeşean, A. Voicu (37) şutează de la circa 14 m, lateral dreapta, iar Fildan respinge cu dificultate.

La cinci minute după pauză, oaspeţii execută un corner, dar reluarea cu capul a lui Cotigă, din poziţie favorabilă, nu "prinde" spaţiul porţii. Orădenii îşi arată "colţii" pe contraatac, în minutul 59, când Chiş primeşte un balon pe partea dreaptă şi şutează la colţul lung, balonul ştergând stâlpul din dreapta al porţii apărate de Bolboaşă. Peste şapte minute, FC Argeş rămâne în inferioritate numerică, Cîrstoiu fiind eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonaş galben. În minutul 76, Fl. Pop pătrunde pe stânga, încearcă să-l dribleze pe portarul advers, dar acesta reuşeşte în ultimul moment să agaţe balonul din picioarele jucătorului orădean. După alte două minute, balonul ajunge la Florean al cărui şut din 10 m, central, este blocat de un adversar. În minutul 81, un "raid" marca Bîrză se încheie cu un şut de la 16 m, puţin pe lângă poartă. La doar un minut, Fl. Pop recuperează un balon la centrul terenului, îi pasează pe dreapta lui M. Popa, şutul acestuia la colţul lung fiind respins de Bolboaşă până la Fl. Pop, care, din unghi, trimite peste poartă. Cu patru minute înaintea finalului meciului, oaspeţii solicită penalty, la un duel în careu între Oltean şi Boboacă. La faza următoare, Bîrză face "varză" trei-patru adversari, dar la 16 m este blocat, într-un moment în care îi putea pasa în dreapta lui Fl. Pop.

Finalul partidei consemnează victoria la limită a orădenilor, a treia consecutivă pe teren propriu, astfel că FC Bihor revine în apropierea locurilor promovabile.

 

Marcator: Markus 23.

FC Bihor: Fildan - Oltean, Deaconescu, Muscă, Tegzeş - Florean (80 Copil), Chiş (70 Fl. Pop), Coroian, Sorian - Markus (67 M. Popa), Bîrză. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

FC Argeş: Bolboaşă - Zaharia, Cotigă, Cîrstoiu, Briceag - A. Voicu, Răuţă, Ivănică (62 Deliu), Murineanu (76 Boboacă) - R. Cîrstea (77 Beuran), A. Popa. Antrenor: Iordan Eftimie.

Cartonaşe galbene: Bîrză, Florean, Tegzeş, Oltean / Zaharia, Cîrstoiu 2, Briceag, Murineanu.

Cartonaş roşu: Cîrstoiu (FC Argeş) - min. 66, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Arbitri: Claudiu Ştefănuţi (Năsăud) - centru, Ionuţ Câmpeanu (Cluj-Napoca) şi Mihai Cantemir (Voila) - asistenţi. Observatori: Grigore Macavei (Deva) şi Florin Mierea (Timişoara).