Tragerea la sorţi a cupelor europene la handbal, care a avut loc la Viena, a produs un nou duel românesc pe semicercul continental. În Challenge Cup (feminin), cele două reprezentante ale ţării noastre prezente în sferturile de finală, Tomis Constanţa şi Dunărea Brăila, se vor bate între ele pentru un loc în careul de aşi al competiţiei.
În Cupa Cupelor (feminin), atât Rulmentul Braşov, cât şi Jolidon Cluj-Napoca vor da piept cu echipe care au venit din Liga Campionilor. Elevele Marianei Târcă întâlnesc echipa Krim Ljubljana (Slovenia), primul meci în deplasare, iar ardelencele vor înfrunta pe Podravka Koprivnica (Croaţia), primul meci la Cluj-Napoca.
Antrenoarea Rulmentului Braşov, Mariana Târcă, a declarat că formaţia sa va face tot posibilul s-o elimine pe Krim Ljubljana, deoarece doreşte să câştige trofeul. "Este un adversar puternic, care vine din Liga Campionilor. Vom încerca să intrăm cât mai repede în posesia unor imagini de la jocurile lor recente şi apoi ne vom pregăti pentru cele două jocuri. În această fază nu mai poţi să spui că ai fi putut pica cu un adversar mai uşor. Şansele sunt egale. Ne dorim să ne calificăm mai departe şi vom face totul ca să reuşim acest lucru, deoarece ne dorim trofeul", a spus Mariana Târcă.
În trecut, pentru formaţia Krim Ljubljana au jucat şi două handbaliste din România, Simona Gogârlă, actualmente la Rulmentul Braşov, şi Luminiţa Huţupan, acum la Oltchim Rm. Vâlcea.
La masculin, în Challenge Cup, UCM Reşiţa va juca cu Arkatron Minsk, iar "Poli" Izometal Timişoara, cu Benfica Lisabona. Ambele formaţii româneşti vor disputa primul meci în deplasare.
Manşa tur a acestor partide va avea loc în 8-9 martie, iar returul în 15-16 martie.