• Se mănâncă încet, având timp suficient pentru consumarea mâncărurilor, fără stres, fără întreruperi, într-o atmosferă de calm şi linişte
  • Cu 15-20 de minute înainte de masa principală, se poate consuma o salată sau un mic aperitiv, pentru a se micşora senzaţia de foame, mărind saţietatea
  • Se mănâncă pe săturate, dar nu mai mult, chiar dacă mâncarea este foarte bună şi gustoasă
  • Se mănâncă la ore fixe şi nu se sare peste mese şi nici nu se înlocuieşte masa cu o felie de pâine cu unt
  • Se mestecă mult şi bine, hrana trebuind fărâmiţată înainte de a se înghiţi, pentru a uşura munca stomacului
  • Nu se beau multe lichide în timpul meselor sau după, deoarece digestia este mai dificilă, producându-se mai mult acid în stomac
  • După ora 17, nu se consumă mese îmbelşugate, bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mănâncă nimic
  • Se recomandă împărţirea celor 3 mese principale în cantităţi mai mici, în 5-6 mese pe zi
  • Se mănâncă numai când apare senzaţia de foame, fiind interzisă consumarea alimentelor de plictiseală
  • Nu se mănâncă cu lăcomie, iar porţiile de mâncare să fie moderate
  • Este indicată ţinerea postului o zi pe săptămână, pentru eliminarea toxinelor şi odihnirea organelor. Pe durata postului, se beau multe lichide: apă plată, sucuri naturale din fructe, ceaiuri (cam 2-3 litri eşalonat pe toată ziua)
  • Seara, înainte de culcare, se poate bea o cană cu lapte cald, eventual îndulcit cu miere de albine, sau o cană cu ceai din plante medicinale (tei, muşeţel).