Faţă de anii trecuţi, în acest an, numărul orădenilor care au cerut ajutor de încălzire pe perioada de iarnă este mai mic. Cei trei furnizori care distribuie energie termică şi gaze naturale în municipiul Oradea sunt Transgex, Electrocentrale şi Distrigaz, statul acordând subvenţii la peste 12.500 de persoane.

Orădenii au depus peste 12.500 de cereri pentru ajutorul de încălzire în sistem centralizat acordat persoanelor cu venituri mici. Până în acest moment, dintre acestea, doar cinci au fost respinse deoarece nu au îndeplinit condiţiile legale, restul fiind aprobate, solicitanţilor plătindu-li-se o parte din factura pentru încălzire.
Şeful serviciului social din cadrul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Gizella Gati, a declarat că 76 de cereri sunt pentru ajutor la Distrigaz, 613 la Transgex, iar cele mai multe, peste 12.000, la Electrocentrale. Din totalul cererilor depuse, 1.000 au fost incomplete, urmând ca, în perioada următoare, ASCO să-i invite pe cei în cauză să se prezinte cu actele necesare. La fel ca şi în anii trecuţi, majoritatea cererilor respinse s-au datorat depăşirii de venit, asta şi datorită majorării de pensii din luna octombrie. De asemenea, persoanele care beneficiază de ajutor social primesc o reducere de 100% la încălzire.