Un caz şocant s-a petrecut, ieri, în Oradea. Un bărbat a fost împuşcat, ieri dimineaţă, iar o tânără de 24 de ani a fost răpită, cel mai probabil din gelozie. Totul s-a întâmplat pe strada Barcăului, aproape de şoseaua de centură, locul fiind împânzit de poliţişti, criminalişti şi procurori. Agresorul, Adrian Hladii, a fugit cu un autoturism luând-o pe tânără cu el sub ameninţarea pistolului şi a fost dat în urmărire de poliţişti, filtre fiind organizate în tot judeţul. Câteva ore mai târziu, cadavrul tinerei a fost găsit pe un teren viran, în apropiere de Sântion. Fata a fost împuşcată mortal, în cap.

Alarma au dat-o, ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, locuitorii de pe strada Barcăului din Oradea, care au auzit un bărbat strigând după ajutor. Martorii au povestit că victima era rănită la umăr, aşa că au sunat la 112, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă ajungând la faţa locului. „A venit fugind un bărbat, cu sângele curgând şi strigând după ajutor. Nu am auzit împuşcături sau altceva. Vecina mea a sunat la 112 şi apoi a venit ambulanţa”, a precizat, ieri, o orădeancă ce locuieşte pe o stradă din apropiere. Bărbatul a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat la spital. Potrivit medicilor, acesta a fost împuşcat în umăr, suferind ieri o intervenţie chirurgicală, starea sa fiind stabilă. Locul în care s-a petrecut totul a fost imediat împânzit de anchetatori, poliţiştii blocând mai multe străzi din preajmă. Criminaliştii au efectuat cercetări şi au ridicat probe, mai mulţi locuitori ai străzilor învecinate fiind conduşi la poliţie pentru declaraţii. Suspectul şi maşina lui, un BMW cu numărul de înmatriculare BH 86 RHA, au fost daţi în urmărire, poliţiştii din totul judeţul organizând filtre pentru prinderea acestuia şi găsirea tinerei în vârstă de 24 de ani care a fost răpită. În tot acest timp, autorităţile au refuzat să facă publice orice informaţii despre acest caz, cu tot pericolul reprezentat de un bărbat înarmat cu o armă letală şi liber. După câteva ore petrecute la faţa locului, anchetatorii au finalizat cercetările, ridicând mai multe probe, inclusiv autoturismul utilizat de tânără. Din păcate, în jurul orei 14.30, cadavrul Daliei Duca a fost găsit pe un teren viran de lângă Sântion. Fata a fost împuşcată în cap şi a fost găsită în maşina cu care agresorul a fugit.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea a fost solicitat să intervină în cazul unei persoane de sex feminin, care a fost descoperită împuşcată. Medicul a constatat decesul”, a precizat maiorul Ciprian Tămaş, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.

Din gelozie

Potrivit datelor obţinute de la faţa locului, totul ar fi pornit din cauza geloziei. Tânăra în vârstă de 24 de ani, fiica unui fost poliţist orădean, se afla, ieri dimineaţă, în imobilul în care locuia cu chirie, o casă din strada Barcăului, împreună cu actualul iubit. Agresorul, Adrian Hladii (poreclit Adi Grasu), s-a dus la ea acasă cu un buchet de flori. Fata a coborât în stradă, iar după ea a ieşit şi bărbatul cu care se afla. Hladii, se pare unul dintre foştii parteneri, a scos un pistol şi a tras mai multe focuri de armă, 4, 5 din relatările martorilor. Unul dintre gloanţe a trecut prin parbrizul autoturismului tinerei, parcat în faţa casei, oprindu-se în zidul imobilului, iar un alt glonţ l-a nimerit pe bărbat. Imediat, agresorul ar fi tras-o pe tânără în autoturismul său, sub ameninţarea pistolului, după care s-a făcut nevăzut. Dacă iniţial informaţiile indicau că Hladii ar fi folosit un pistol cu bile, cercetările efectuate de criminalişti la faţa locului au arătat că este vorba de fapt despre o armă letală, glonţul găsit de anchetatori în faţada casei având un calibru de 9 mm.

Tânăra răpită locuia într-un imobil cu etaj şi mai multe apartamente. Vecinii au povestit că incidentul de ieri nu ar fi primul scandal. „Dimineaţă eram la cafea. Am auzit două împuşcături. Soţul s-a uitat pe geam, nu a văzut nimic, după care am mai auzit o împuşcătură. Nu am ştiut despre ce este vorba. Ne-am văzut de cafea, după care au venit cei de la Poliţie şi ne-au spus ce s-a întâmplat. Am fost şi am dat o declaraţie la Poliţie. Fata locuia cam de doi ani aici. Aseară a fost gălăgie. Era un zgomot de fond care se auzea foarte tare. Ce ascultau, sau ce se certau, doar ei ştiu. Era mereu scandal, făceau urât. În urmă cu ceva vreme s-au bătut. Cineva striga: nu da în mine la faţă că se vede. Veneau mulţi băieţi, era urât”, a declarat ieri jurnaliştilor una dintre vecinele tinerei.

Suspectul, căutat în continuare

Ieri, în jurul orei 15.30, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au oferit primele informaţii legate de acest caz. Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, „procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus în data de 15.03.2017 începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 rap. la art.188 alin. 1 Cod penal. În data de 15.03.2017 au fost sesizate autoritățile prin serviciul de urgență 112 cu privire la faptul că pe str. Barcăului din Oradea s-au tras mai multe focuri de armă, iar un bărbat a fost împușcat în zona claviculei, atacatorul părăsind zona într-un autovehicul în care a luat cu forța o femeie. Confirmăm faptul că în urmă cu puțin timp această femeie a fost găsită împușcată în zona capului în autoturismul cu care atacatorul a fugit de la locul faptei, autoturism abandonat pe o stradă din Oradea. La fața locului s-a deplasat imediat o echipă complexă formată din procurori criminaliști și lucrători de poliție, s-a efectuat cercetarea locului faptei, s-au identificat și audiat persoane care au cunoștință despre eveniment, cercetarea continuând pe mai multe planuri în vederea identificării autorului și lămuririi cauzei sub toate aspectele. În măsura în care informațiile prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și stadiul anchetei în care se află aceasta, vă vom comunica în consecință”, se arată în comunicatul Parchetului.

Zeci de poliţişti au ajuns în locul în care a fost descoperit autoturismul suspectului şi cadavrul tinerei. Îmbrăcaţi cu veste antiglonţ şi căşti, poliţiştii au început căutările în zonă, la faţa locului deplasându-se inclusiv şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, comisarul şef Adrian Bucur.

Poliţia a făcut apel la cetăţeni

Identitatea suspectului a fost făcută publică, ieri, în jurul orei 17.00, de către biroul de presă al IPJ Bihor. „Poliţiştii bihoreni efectuează ample cercetări şi investigaţii pentru depistarea unui bărbat bănuit că ar fi fost implicat în evenimentele produse în cursul zilei de 15 martie a.c., în municipiul Oradea, anchetate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Bihor. Potrivit acestuia, bărbatul, Adrian Hladii, de 38 de ani, din municipiul Oradea, are 1,73 m înălţime, constituţie robustă, păr negru, ochi căprui, nu se cunosc detalii despre îmbrăcămintea pe care o poartă. “Poliţiştii bihoreni desfăşoară ample operaţiuni de căutare a acestuia. El a fost dat în urmărire națională şi în consemn la frontieră, poliţiştii bihoreni au luat legătura cu colegii din toate județele învecinate şi cu omologii din Ungaria, au fost instalate filtre în trafic, se efectuază scotociri, la operaţiunile desfăşurate pentru prinderea sa participând şi echipe de poliţişti însoţite de câini de urmă. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112”, a mai transmis Poliţia bihoreană. 

 

 

 

 

Criminalişti din Bucureşti vin la Oradea!