Modul în care firma Selina înţelege să execute lucrările din Oradea, atât cele de canalizare, cât şi cele de drumuri stârneşte tot mai multe nemulţumiri printre orădeni. Firma de casă a administraţiei Bolojan, căreia i s-au încredinţat atât lucrările de canalizare menajeră şi pluvială, cât şi cele de reparaţii drumuri, amenajări parcări şi alei, are tot mai mulţi contestatari în rândul cetăţenilor, ceea ce ar trebui să dea de gândit conducerii Primăriei Oradea...

 

Pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru susţinerea oferită necondiţionat, administraţia locală a inclus strada aferentă Cartierului Luceafărul în programul de priorităţi al Companiei de Apă Oradea şi a Primăriei Oradea. Lucrările angajate nu fac decât să ridice valoarea terenului şi a apartamentelor construite de firma Selina. Astfel, de câteva zile, strada Abatorului a fost complet închisă, aici urmând să fie introduse reţelele de canalizare menajeră şi pluvială. Modul în care se lucrează aici i-a nemulţumit însă pe unii riverani. "Vreau să vă sesizez un aspect legat de Calea Aradului şi despre modul în care se lucrează aici. O groapă, că altceva nu e, a fost făcută de câteva zile pe Calea Aradului, iar circulaţia a fost deviată printre blocurile din apropiere, unde plăcile de beton nu au făcut faţă traficului greu. Câteva zile la rând, timpul de lucru al muncitorilor era de la 8.00 - 9.00 şi la 11.00 - 12.00, apoi de la ora 12.00 până a doua zi nu a mai fost nimeni pe acolo. E inadmisibil ca la ora 17.00 - 18.00, când ajung eu de la serviciu, minişantierul să fie gol, nici urmă de muncitori. În plus, şantierul de pe strada Abatorului e chiar mai vechi decât acesta, dar nu sunt semne că ar urma fie terminat vreodată. Accesul spre Poliţie se face acum doar dinspre strada Vlădeasa. Locuiesc în zonă şi e un chin. E teribil de rău să faci manevre cu maşina din poziţia de riveran, şi totul pentru că Selina nu dă importanţa cuvenită zonei şi face o lucrare de mântuială cu prea puţin lucrători", ne-a sesizat  Roza Apolodor.

Reprezentantul firmei Selina a confirmat faptul că în zonă au apărut nişte lucrări neprevăzute. La intersecţia Calea Aradului cu str. Abatorului au fost descoperite nişte tuneluri, motiv pentru care lucrările au încetinit până la găsirea unor soluţii. "Când am început să lucrăm aici am dat peste nişte tuneluri subterane. Aşteptăm să se rezolve problema. Astfel, aceste lucrări neprevăzute şi-au spus cuvântul în ce priveşte ritmul lucrărilor. Până nu rezolvăm problemele de la intrarea pe strada Abatorului dinspre Calea Aradului nu putem înainta. Noi începem lucrările din punctul cel mai jos. Nu pot să trec peste sectorul cu probleme şi să încep lucrările în altă parte, deoarece risc să nu mai pot asigura panta de scurgere şi să fac legătura la conductele de canalizare. Vom recupera din mers timpul pierdut", ne-a declarat Marius Marta, reprezentantul firmei Selina.

 

Conform informaţiilor afişate pe panoul de pe şantier, lucrările trebuie finalizate până pe data de 22 noiembrie, însă reprezentanţii firmei cred că ar putea fi gata mai repede.