În intervalul 19 - 21 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pe şoselele din Bihor au fost aplicate, la sfârşit de săptămână, 414 sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.700 lei, reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere, constatate şase infracţiuni şi 96 de tamponări.
Astfel, 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 79 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 32 de pietoni pentru traversări neregulamentare, doi conducători auto au fost sancţionaţi pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire, şase pentru conducere sub influenţa alcoolului, fiind aplicate 266 de sancţiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Printre cei care s-au ales cu dosar penal sau cu o amendă se numără şi orădeanul D.Z., de 25 de ani, depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi având o concentraţie alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii din Curtuişeni şi Şimian l-au depistat în trafic, pe strada Gării din Curtuişeni, pe localnicul B.D., de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi poliţiştii din Marghita l-au depistat în trafic, pe drumul comunal 10 din localitatea Sălacea, pe localnicul S.L.B., de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în localitatea Curtuişeni, a fost oprit în trafic S.A., de 31 de ani, care conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alţi şoferi care s-au urcat băuţi la volan au fost depistaţi în Oradea şi Popeşti.