Lucrările continuă în ritm accelerat la  stația de tratare mecano-biologică a deşeurilor din Oradea. Aceasta va fi inaugurată în luna iulie de către compania orădeană EURITEH. Cu o capacitate de procesare de 60.000 de tone pe an, proiectul al cărui beneficiar este Consiliul Județean va prevedea şi echipamente de manipulare, încărcare şi transport ale deşeurilor stabilizate.

Până la începutul lunii februarie, EURITEH a finalizat o mare parte a lucrărilor de construcții, inclusiv cele privind hala de maturare, hala de primire și pretratare, zona de compostare intensivă respectiv zona de maturare. De asemenea, EURITEH a livrat în șantier toate echipamentele și dotările din cadrul contractului, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

"Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide", ceea ce înseamnă că este asigurată sursa de finanţare din două perioade de programare, 2007-2013 respectiv 2014-2020.

Acest proiect este unul extrem de important, atât pentru Consiliul Judeţean Bihor ca şi beneficiar cât şi pentru întregul judeţ Bihor, deoarece va rezolva în integralitate gestionarea deşeurilor  şi mai mult, va asigura suport în atingerea indicatorilor de mediu asumaţi de statul român la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Conceptul staţiei de tratare mecano-biologică de la Oradea, proiectată şi executată de către EURITEH, va fi un etalon atât în ceea ce privește lucrările similare de pe plan național cât și pentru cele din Europa de Est şi Europa Centrală.

EURITEH a executat până la această dată peste 70% din lucrări, la standardele înalte cu care ne-au obișnuit de la început." ne-a declarat domnul Horia Carțiș, managerul de proiect.

"Am fost într-o continuă cursă contracronometru cu noi înșine, acest proiect reprezentând prioritatea noastră principală în anul ce-a trecut și rămâne prioritatea numărul unu și în anul curent. Muncind pentru Oradea, am muncit pentru noi și pentru copiii noștri. Sunt extrem de mulțumit de efortul susținut al întregii echipe EURITEH și sunt absolut convins că nu vom întâmpina nicio problemă până la final. Începând cu luna iulie, deșeurile orădene vor fi tratate la nivel european." ne-a declarat Domnul Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de milioane de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

-Advertorial-