În zece clase ale Şcolii „Dacia" s-a desfăşurat joi, 24 februarie, etapa naţională a Concursului Media Kinder. Cei 185 de copii ai şcolii care s-au înscris au concurat în echipaje de câte trei, sub denumiri sugestive: „Temerarii", „Învingătorii", „Cutezătorii", „Trimfătorii" ori „Stelele".

Micii concurenţi din ciclul primar şi gimnazial au aşteptat cu răbdare primirea subiectelor, apoi 90 de minute au muncit în echipă pentru a finaliza testele. Organizatorul concursului de la Şcoala cu clasele I-VIII, Felicia Mariana Cheregi, ne-a informat că durata concursului este de 90 de minute, timp în care echipajele vor răspunde la testul grilă din 25 de întrebări din programa şcolară. A doua probă a concursului a constat dintr-o probă de creaţie ce a constat în alcătuirea unor propoziţii cu cuvinte date - pentru clasa a II-a, iar pentru clasele III-VI alcătuirea unei compuneri cu un titlu dat. Lucrările au fost expediate la Cluj pentru a fi evaluate, cele mai bune dintre ele urmând a fi premiate. La fiecare nivel de clasă va exista câte o echipă câştigătoare, iar rezultatele vor fi transmise către şcolile participante în luna aprilie.
Concursul Naţional Media Kinder, ediţia a III-a, ce are ca partener oficial Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi partener principal AEGON - Asigurări de Viaţă, a fost inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale pentru anul 2011 al Ministerului Educaţiei.
La această ediţie a concursului organizat de Asociaţia Media Kinder din Cluj-Napoca s-au înscris 116.260 de elevi din clasele II - VI din 969 de şcoli din toată ţara.