Bancheta pietonală care a prins contur, în această vară, între Podul Dacia şi Pasarela Intelectualilor este pe cale să fie conexată la promenada din amonte de Podul Dacia. Această nouă legătură s-a realizat pe sub podul rutier, prin spatele punctului trafo din vecinătate.

Noul pietonal de pe malul stâng al Crişului Repede, care se întinde pe o lungime de 330 de metri, a fost, în aceste zile, prelungit cu o subtraversare care presupune alţi 70 de metri. După ce lucrările la bancheta de-a lungul Crişului a fost finalizată în proporţie de 90%, şantierul s-a mutat în zona Podului Dacia, acolo unde s-a început realizarea unei subtraversări care să facă legătura cu pietonalul din faţa Hotelului Dacia. Noul tronson presupune realizarea unei rampe de acces spre pod de 40 de metri, care este completată cu o subtraversare în lungime de 30 metri. Etapele realizării acestei prelungiri sunt aceleaşi ca şi la bancheta principală. „S-a utilizat piatră brută pentru prismul de anrocamente, care au fost aranjate mecanic şi manual, după care s-a aşternut un strat de criblură. Urmează terasarea şi apoi turnarea unui strat de beton de 20 cm", ne-a declarat ing. Adrian Raţiu, şef lucrări Repcon. Acesta a mai precizat că în amonte de Podul Dacia mai trebuie finalizate în aceste zile mai multe de lucrări. Au fost realizate, două noi trepte de acces spre promenadă şi s-a început consolidarea zidului de sprijin ce se întinde pe o lungime de  90 de metri.

De asemenea, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pasztor Şandor, a precizat recent  că, în urma reclamaţiilor orădenilor nemulţumiţi de soluţia jardinierelor montate, în amonte de Podul Ferdinand, pentru acest tronson s-a decis că vor fi montate grilaje de fier. Valoarea lucrărilor se ridică la 3,5 milioane euro.