Opt membri ai familiei actriţei americane Angelina Jolie au murit în ultimii ani, înainte de a ajunge la vârsta a treia, din cauza unor gene care determină apariţia cancerului.

Angelina Jolie a luat măsuri drastice după ce a aflat că este purtătoare a unei gene (BRCA) care creşte considerabil riscul de cancer şi a suportat de curând o nouă intervenţie chirurgicală. Duminică, tabloidul britanic The Sun a publicat un articol în care a dezvăluit faptul că opt membri din familia actriţei au murit în ultimii ani din cauza cancerului. Vedeta în vârstă de 39 de ani a suportat recent o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, la doi ani după ce a suportat o dublă mastectomie. Actriţa americană, mamă a şase copii, a vorbit într-un editorial apărut în The New York Times despre motivele care au determinat-o să facă operaţiile respective şi a spus că a luat acea decizie pentru a creşte în rândul publicului gradul de conştientizare în ceea ce priveşte riscul de cancer şi, în cele din urmă, pentru a salva vieţile altor persoane. O fotografie a familiei Angelinei Jolie, realizată în 1977, reprezintă un avertisment brutal în privinţa pericolelor pe care le generează această boală pentru persoanele care se îmbolnăvesc de cancer înainte de a ajunge la vârsta a treia.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătuşă, Stella Laws, şi o verişoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiaşi maladii la vârsta de 53 de ani.

Ron Martin, unchiul vedetei americane, care a fost căsătorit cu mătuşa acesteia, Debbie Martin, spune că este mândru de faptul că Angelina Jolie a ales să facă publice aceste dezvăluiri despre starea ei de sănătate.

Debbie Martin a murit în mai 2013, la mai puţin de două săptămâni după ce Angelina Jolie a dezvăluit - tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times - că a suportat o dublă mastectomie, în speranţa de a putea să evite cancerul.

"Debbie a fost mândră de Angelina. Si fericită că ea avea o şansă reală pentru a învinge această boală", a adăugat Ron Martin.