BCM U Piteşti, BC Mureş şi Atlassib Sibiu sunt cele trei formaţii calificate în ultimul act al competiţiei KO din baschetul românesc.

Echipa calificată cel mai uşor în faza finală a Cupei României este BCM U Piteşti, care a trecut de Timba Timişoara, după ce a câştigat ambele manşe. Cel mai disputat meci a fost cel dintre Atlassib Sibiu şi Energia Târgu Jiu, partidă la care a fost nevoie de prelungiri pentru desemnarea echipei calificate în faza următoare a competiţiei. Sibienii au fost cei cu moralul mai puternic reuşind să se impună cu 102-94. A treia formaţie calificată în Final Four este Steaua Bucureşti, care deşi a învins în deplasare pe BC Mureş, diferenţa din final a fost insuficientă pentru ca bucureştenii să meargă mai departe. A patra dispută din sferturi, dintre CSU Asesoft Ploieşti şi BC Timişoara, este programată în 18 şi 25 martie. Turneul Final Four al Cupei României va avea loc în 2 şi 3 aprilie.

Rezultate: BCM U Piteşti - Timba Timişoara 84-80 (87-77 în tur), Atlassib Sibiu - Energia Târgu Jiu 102-94 (78-82 în tur) şi BC Mureş - Steaua Bucureşti 88-94 (91-79 în tur).