Copiii sunt așteptați mâine, 1 Iunie, la obiectivele Oradea Heritage să se bucure alături de prieteni, părinți sau bunici de surprizele pregătite special pentru ei. Intrarea este liberă în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Printre surprizele pregătite de organizatori se numără: un inedit spectacol de baloane colorate, care vor fi lansate din Turnul Primăriei, personaje speciale, activități creative, proiecții de video-mapping, panoul interactiv, întâlnirea cu Mini Omul de Știință, dar și expoziția dedicată memoriei Évei Heyman.

Programul evenimentelor de la obiectivele turistice este următorul:

La Turnul Primăriei Oradea, de la ora 10.00 - spectacol de lansare a baloanelor colorate de la 35 m, spectacolul va fi vizibil de pe malul Crișului Repede, în fața Turnului.

Intrarea în obiectiv se va face după ora 10.00.

La Sinagoga Neologă Sion de pe str. Independenței, nr. 22, va avea loc, la ora 14.30, vernisajul expoziției „Prin Galaxia Dorințelor”. Smartist activ este locul în care pot veni cei care doresc să picteze, să deseneze sau să creeze liber, fiind gazda evenimentului.

Tema vernisajului este: „Merită să vedem dorințele copiilor și din altă perspectivă”.

Lucrările expuse sunt picturi pe pânză și desene în creion ale unor copii cu vârste cuprinse între 4 ani și 15 ani, cu tematici diferite, alese individual de fiecare copil în parte.

La Casa Darvas La Roche, de pe str. Iosif Vulcan, nr. 11, între orele 10.00-18.00, vor avea loc proiecții de video-mapping din Camera copilului și panoul interactiv, iar de la ora 18.00, în grădina casei, întâlnire cu Mini Omul de Știință - Silviu Ruști.

Știința e adevǎrata magie care poate crea lucruri spectaculoase. De aceea, copiii sunt invitați sǎ descopere secretele științei, pentru a vedea cât de uimitoare poate fi aceasta. Însǎ pentru ca toate lucrurile sǎ funcționeze, e nevoie de multǎ energie științificǎ și de învățarea împreună a regulilor pentru a deveni un Mini-om de știintǎ. Durata programului - 40 min.

La Sinagoga Aachvas Rein, de pe str. Primăriei nr. 25, va avea loc expoziția dedicată memoriei Évei Heyman. Sunt expuse diverse ediții ale jurnalului scris de copilă când se afla în ghetoul din Oradea, cunoscut sub titlul „Am trăit atât de puțin”. Povestea Evei este relatată și prin obiecte care o caracterizau, lucruri pe care Eva le iubea: bicicleta roșie, aparatul de fotografiat, o pereche de patine.