Unul dintre cele mai puternice centre din handbalul românesc a găzduit recent primul turneu de sală din cadrul Seriei L a Campionatului Național de junioare III. Echipa pregătită de Nicolae Chioibaș a avut un parcurs fără greșeală impunându-se în toate cele trei jocuri fapt ce a condus la clasarea pe primul loc înaintea turneului al doilea care se va desfășura în sala de sport a Universității din Oradea începând de mâine și până sâmbătă.

Parcursul fără înfrângere din turul de campionat a fost continuat de către fetele de la Tonic Oradea care la primul turneu de sală organizat la Baia Mare au câștigat toate cele trei jocuri. În primul meci, fetele pregătite de Nicolae Chioibaș au dispus cu 24-16 (10-16) de concitadinele de la Alpha Oradea. În cea de-a doua partidă, Tonic a câștigat 16-12 (10-5) duelul cu ultima clasată, CS Seini. În fine, în cel mai dificil joc, cel cu localnicele de la CSȘ 2 Baia Mare (a 3-a clasată), orădencele s-au impus fără drept de apel, cu 26-18, după o repriză secundă perfectă în care și-au mărit avantajul de două goluri (11-9) creat până la pauză. În urma acestor rezultate și beneficiind de bonusul de 6 puncte acordat pentru îndeplinirea cerințelor de talie, Tonic Oradea ocupă primul loc în clasament cu 22 de puncte după 7 succese și două rezultate de egalitate.

Turneul al doilea se joacă la Borş

Și pentru că parcursul bihorencelor este aproape perfect, conducătorii clubului au făcut toate demersurile pentru ca cel de-al doilea turneu de sală să fie organizat de către AS Tonic. Federeația Română de Handbal nu avea cum să refuze această solicitare astfel că, începând de mâine și până sâmbătă, sala de sport din Borş va fi gazda turneului cu numărul doi. Această situație vine cum nu se poate mai bine în condițiile în care vineri, în jurul orei 10.30, va avea loc derby-ul pentru primul loc cu Phoenix Baia Mare, o altă formație neînvinsă (8 victorii și o remiză). În turul de campionat cele două echipe au terminat la egalitate (25-25) meciul disputat la Sântandrei. Mâine, de la ora 15.00, orădencele se vor duela cu Marta Baia Mare în timp ce sâmbătă de la ora 10.30 vor înfrunta CSȘ Zalău. Lotul de junioare III de la ACS Tonic: Aiana Panti, Antonia Guiu, Renata Tem, Diana Bortig, Fabiana Soanea, Zsofia Ferencz, Diana Boitor, Alexandra Cristea, Alexandra Buzilă, Barbara Comărniceanu, Selena Dabu, Georgiana Leghezău și Rona Gavra.

AS Tonic caută talente

Tonic Oradea este în continuare în căutarea de noi talente, clubul organizează selecție atât la fete cât și la băieți începând cu vârsta de 6 ani. Cei interesați pot obține informații suplimentare la numerele de telefon 0751/654.412 și 0745/949.163 sau de pe pagina de facebook a clubului https://www.facebook.com/astonic2012/?fref=ts.