Gruparea de la poalele Munților Apuseni, CSO Ștei, și-a reluat pregătirile, la baza proprie, în vederea abordării unui sezon de primăvară lipsit de griji.

Clasați la finalul turului pe locul 6, echipa șteiană a fost în „grafic” conform conducerii clubului, care consideră că obiectivul a fost realizat ținând cont de faptul că în lot se regăsesc mulți jucători localnici, cu doar mici „implanturi” din zonă. Cele 23 de puncte au fost obținute din cinci victorii și opt rezultate de egalitate, cu 35 de goluri marcate și 24 încasate.

Ca o curiozitate, pentru amatorii de statistică, gruparea șteiană a realizat cele mai multe rezultate de egalitate din prima parte a campionatului, începând această ediție cu o înfrângere (acasă cu CS Unirea Valea lui Mhai) și încheind la fel (la Oradea, în compania liderului de toamnă FC Universitatea). Astfel, trupa pregătită de Sandu Balaj și Florin Galea a fost catalogată ca una de „stil italian” în prima parte a ediției 2016-2017, din Liga a IV-a.

Fără „mutații” în cadrul lotului

La reunire, nu au fost prezenți toți jucătorii, însă cu „motoarele” la turație maximă se va porni de săptămâna viitoare când vor avea loc două antrenamente planificate de antrenorii Sandu Balaj și Florin Galea care se vor baza pe același nucleu de jucători pe care i-au avut la dispoziție în prima parte: Raul Fofiu, Remus Berce, Cristian Plisco - Ștefan Cristian, Răzvan Bogdan, Andrei Toma, Adrian Dumbrăvean, Lucian Berce, Paul Ștefan, Andrei Gruie, Marius Matei, Raul Pirtea, Marius Norocea, Dragoș Pele, Ciprian Popa, Cătălin Galea, Alex Stoian, Ciprian Lazea, Mădălin Haica, Daniel Gavriș, Aurel Petriș. Cei doi tehnicieni mai au în vedere promovarea în lotul mare a încă trei sau patru juniori din pepiniera proprie.

Stagiu centralizat

Ca și până acum de altfel, sprijinul principal al grupării este primit din partea Primăriei și a Consiliului Local Ștei, iar ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, împreună cu consilierii locali, au fost implicați în permanență în viața echipei reușind să asigure fotbaliștilor cele mai bune condiții, evident raportându-ne la eșalonul în care își desfășoară activitatea. Dacă în anii trecuți au fost realizate cantonamente centralizate la baza proprie, de această dată jucătorii vor beneficia, în perioada 4-11 februarie, de un cantonament într-o stațiune bihoreană, locația fiind aleasă în zilele următoare. Cei doi antrenori au și stabilit câteva meciuri amicale, primele fiind în compania vecinilor de la CS Bihorul Beiuș, pe 15 și 22 februarie. De asemenea mai este perfectat un amical, care se va juca la Salonta, cu echipa Lunca Teuz Cermei, ocupanta locului 9 din Liga a III-a, Seria 4, urmând a se mai perfecta câteva partide amicale în compania echipelor din Depresiunea Beiușului.