Cele mai bune echipe din Superliga Naţională de polo se duelează la Bucureşti în etapa a 7-a, ultima a turului. Cu punctaj maxim până acum, Steaua şi CSM Digi Oradea se înfruntă astăzi şi mâine de la ora 17.00, partidele fiind transmise în direct de TVR 2.

 

Ambele formaţii au câte zece victorii, dar steliştii, prin prisma golacerajului superior, ocupă primul loc. Chiar dacă nu sunt decisive pentru titlu, confruntările se anunţă încrâncenate şi echilibrate, între cele două grupări fiind o mare rivalitate. Steliştii au pregătit acestă dublă în Ungaria, în timp ce orădenii au avut un program mai încărcat, susţinând meciuri oficiale în LEN Euro Cup, competiţie în care s-au calificat în semifinale, la fel ca adversarii lor anul trecut. CSM Digi are un ascendent moral în faţa bucureştenilor pe care în această toamnă i-au învins cu 12-10 în turul II preliminar al Ligii Campionilor. Pe de altă parte, în ediţia precedentă de campionat, Steaua a stopat hegemonia orădenilor în poloul românesc, întrerupând o serie de nouă titluri consecutive.

Partidele vor fi arbitrate de Ferenc Toth şi Manuel Manea.

Mâine seară şi luni, CSM Digi va susţine, tot în Capitală, restanţa din etapa a 6-a, cu Rapid Bucureşti.

Celelalte partide ale rundei: Corona Sportul Studenţesc Braşov - Dinamo Bucureşti; Rapid Bucureşti - AMEFA Arad şi Crişul Oradea - Poli Cluj. Prima partidă dintre orădeni şi clujeni a avut loc aseară, după închiderea ediţiei, iar a doua este programată astăzi, de la ora 10.30, la Bazinul "Ioan Alexandrescu".

CLSAMENT

1. Steaua - 30 puncte

2. CSM Digi - 30 puncte

3. Dinamo - 24 puncte (12 meciuri)

4. Sportul - 24 puncte (12)

5. AMEFA - 12 puncte (10)

6. Rapid - 12 puncte (10)

7. Crişul - 0 puncte (12)

8. Poli Cluj - 0 puncte (12).