Ratarea titlului de campioană naţională, pentru al doilea an consecutiv, nu a rămas fără consecinţe la CSM Digi Oradea. Astfel, începând de ieri, staff-ul tehnic format din Kadar Kalman – principal şi Gheorghe Dunca - secund a fost înlocuit de Dorin Costrăş (principal) - Ciprian Cîmpianu (secund).

 

După un parcurs european aproape perfect, CSM Digi Oradea nu a avut aceeaşi evoluţie în întrecerile interne. Bihorenii au fost învinşi atât în finala Cupei României, cât şi în finala Superligii Naţionale de către marea rivală, Steaua Bucureşti. După cele 9 titluri de campioană consecutive, CSM Digi se află pentru a doua oară în postura de vicecampioană. Situaţia nu a convenit conducerii clubului care a hotărât, ieri dimineaţa, să întrerupă colaborarea cu antrenorul Kadar Kalman şi secundul acestuia, Gheorghe Dunca. Fostul tehnician nu a comentat decizia foarte mult, mărginindu-se să-şi arate mulţumirea pentru şansa de a antrena pe CSM Digi Oradea. „Aş dori să mulţumesc oraşului, primarului, viceprimarului şi clubului că mi-au acordat şansa să antrenez această echipă, unde m-am format şi ca jucător. Vreau să mulţumesc şi fanilor că au fost alături de noi şi ne-au susţinut, şi când eram jucător, şi acum ca antrenor. De asemenea, le mulţumesc foştilor mei antrenori, de la care am avut ce învăţa şi care au fost alături de mine, foştilor colegi jucători, precum şi tuturor băieţilor pentru buna colaborare avută. Sunt dezamăgit de ratarea titlului de campioană, dar sper ca echipa să recucerească titlul în ediţia viitoare, iar pentru aceasta le urez mult succes. Echipa şi oraşul vor rămâne tot timpul în sufletul meu", a declarat Kadar Kalman.  

 

A format tineri jucători în Spania

Pe lista conducătorilor clubului s-au aflat mai mulţi antrenori, cel ales fiind în cele din urmă orădeanul Dorin Costrăş, tehnician care a pregătit echipa între 2013 şi 2015.  Antrenorul a fost prezentat echipei în cursul zilei de luni, în cadrul unei întruniri la care a participat şi preşedintele clubului, Şerban Sere, după cum informează site-ul CSM Oradea. „Costrăș a fost jucător la Crișul Oradea echipă cu care a câștigat titlul de campion al României în 1985 și 1986. Cariera sa de jucător s-a întins între 1978 și 1993. El a participat, alături de echipa națională, la Campionatele Mondiale de polo din 1978 și 1991, la Jocurile Olimpice din 1980, respectiv la toate edițiile Campionatului European în intervalul de 15 ani menționat. El și-a desfășurat activitatea de antrenor o bună perioadă în Spania. Înainte de a-și începe activitatea de antrenor, Costrăș a devenit cunoscut publicului din Spania din postură de jucător. Dorin Costrăș a evoluat pentru CN Barcelona și Barceloneta. Alături de cea din urmă și-a început activitatea de antrenor. El a mai lucrat pentru Sabadell CN, CE Mediterrani și CN Mataro. Ultimul angajament al lui Dorin Costrăș fost în Spania, alături de Mallorca, acolo unde a lucrat pentru formarea tinerilor jucători de polo”, mai menţionează site-ul oficial al clubului.