Suporterii bihoreni ai echipei de fotbal FC Steaua Bucureşti sunt aşteptaţi sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00, la o acţiune de protest  în Parcul Traian, în faţa Prefecturii Bihor. Manifestări similare sunt anunţate în 35 de judeţe din ţară, fanii dorind ca echipa din Liga I patronată de Gigi Becali să nu fie nevoită să-şi schimbe numele sau să piardă palmaresul, aşa cum a solicitat Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

 

"Solicităm intervenţia primului ministru, ministrului Apărării şi ministrului Justiţiei pentru că nouă ni se par multe lucruri ciudate. Decizia de la Curtea de Apel nu e definitivă, deşi e executorie. Sloganul principal al protestului este: "Unica Steaua e acum în Liga 1", a afirmat Sorin Harasz, organizatorul mitingului din Bihor. Susţinătorii "Revoluţiei roş-albastre" sunt sfătuiţi să aibă asupra lor pancarde, tricouri, fulare sau căciuli în culorile clubului.

 "Steaua nu moare, nu dispare, nu se clonează! Dreptate pentru Steaua!", sunt câteva dintre sloganurile cu care participanţii se vor prezenta la protest.

"MApN, CSA şi Ministerul Justiţiei trebuie să asculte şi voia majorităţii steliste. Ei trebuie să înţeleagă că nu se războiesc doar cu Gigi Becali, ci cu majoritatea covârşitoare a suporterilor stelişti. Majoritatea e de partea echipei lui Gigi Becali. Protestele vor avea la bază o petiţie legată de tot ce înseamnă echipa de fotbal Steaua. Aceste petiţii vor fi semnate de participanţii în stradă, vor fi înaintate la prefect şi vom cere prefecţilor ca în decurs de două săptămâni să prezinte organizatorilor confirmarea faptului că au fost recepţionate de prim-ministru, ministrul Apărării Naţionale şi Justiţiei", a afirmat Cătălin Biriş, coordonatorul mitingului steliştilor la nivel naţional.

La finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua. Decizia a fost atacată de vicecampioana României la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din acest an, vor exista două echipe Steaua, formaţia lui Becali urmând de la 1 iunie să se numească FCSB. "Formaţia va rămâne Steaua în vecii vecilor. Schimbăm numele ca să nu se mai comenteze, deşi eu sunt 100% convins că vom avea câştig de cauză. Dacă nu, se va numi FCSB, dar va fi tot Steaua. Istoria şi palmaresul nu ni le poate lua nimeni. E vorba de continuitate, nu poate să vină nimeni să spună altfel", a precizat patronul George Becali.