La zece zile de la reluarea pregătirilor, CSM Oradea susţine primele jocuri de verificare. Astăzi, de la ora 17.00, şi mâine, de la 11.30, handbaliştii orădeni joacă pe terenul Politehnicii Timişoara, locul 8 în Liga Naţională.

 

 Fără posibilităţi financiare de a efectua un stagiu centralizat, echipa antrenată de Sebastian Tudor pune bazele returului Diviziei A, doar pe plan local, la Arena "Antonio Alexe" şi sala de forţă. Lotul este acelaşi ca la finalul turului, alcătuit din 14 jucători, dintre care doi portari. Antrenorul orădean are şi mai puţini jucători la pregătiri, în condiţiile în care Elvis Acsinia şi Vlad Păunescu au un program separat după accidentările suferite la sfârşitul anului trecut, iar Alex Pop a absentat de la primele şedinţe din acest an din cauza decesului tatălui. „Suntem foarte puţini la antrenament, doar 11 oameni, între care cei doi portari, ceea ce face ca lucrurile să fie complicate pentru mine, dar găsesc soluţii pentru a putea lucra aşa cum trebuie şi să începem returul cu o victorie. Aşa cum ne-am învăţat suporterii, sperăm să terminăm fruntaşi şi această ediţie de campionat", a afirmat Sebastian Tudor. La jumătatea întrecerii, CSM ocupă locul 2 în seria B, la egalitate de puncte cu liderul Minaur Baia Mare, care are un golaveraj superior.

După "dubla" de la Timişoara, în 19-21 ianuarie, CSM Oradea vor participa la un turneu la Baia Mare, la care vor mai fi prezente echipele Minaur Baia Mare, Potaissa Turda şi CSM Satu Mare, ultimele două activând în primul eşalon. Ultimele jocuri de verificare din pauza competiţională vor avea loc la Sighişoara, la sfârşitul acestei luni, în cadrul unui turneu organizat de clubul local HCM.

Campionatul Diviziei A se va relua la 18 februarie, când CSM Oradea va juca acasă, cu CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu.