După perioada de reacomodare la efort ce a durat 10 zile, echipa de handbal masculin CSM Oradea intră în cantonament. Astfel, de astăzi și până pe 1 august formația pregătită de Sebastian Tudor va susține un stagiu de pregătire centralizată la Ocna Șugatag.

În această perioadă, jucătorii de la CSM Oradea vor susține câte două antrenamente pe zi, unul în aer liber și altul în sală. „Locația este excelentă pentru ceea ce ne-am propus să facem în această perioadă. La un preț excelent beneficiem de toate condițiile necesare, inclusiv de recuperare, pentru a ne pregăti cum se cuvine”, a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

Programul de pregătire

După revenirea la Oradea, handbaliștii vor fi liberi în perioada 1-3 august. Ulterior, până în 18 august, antrenamentele se vor desfășura pe plan local într-o locația care încă nu a fost stabilită deoarece Arena Antonio Alexe va fi ocupată cu ocazia desfășurării Campionatul European de baschet feminin U16 – Divizia B în perioada 5-14 august. Ulterior, între 19 și 21 august, handbaliștii vor lua parte la un turneu amical în Baia Mare la care vor participa alte 3 formații și unde vor disputa câte un meci pe zi. Datorită relațiilor pe care Sebastian Tudor le are cu cei din conducerea echipei din Debrecen, la sfârșitul lunii august, CSM Oradea va onora invitația acestora de a disputa un joc de verificare în compania campioanei Algeriei care se va pregăti în orașul maghiar în acea perioadă. Alte două meciuri amicale vor fi susținute în compania unui adversar tradițional, colega de serie, CS Universitatea Cluj. În perioada 9-11 septembrie, handbaliștii vor lua parte cel mai probabil la un turneu amical în Sighișoara. Data oficială pentru reluarea campionatului Diviziei A este 17 septembrie.

Lot de jucători modificat substanțial

În privința lotului de jucători, Sebi Tudor va trebui să reia munca de reconstrucție aproape de la zero, așa cum a făcut-o și în sezonul trecut, după ce echipa orădeană s-a despărțit în această vară de hadbaliști cu experiență precum Devid Munea, Cătălin Crăciun sau Marian Clipea. De menționat că primii doi au plecat la CSM Satu Mare, echipă pe care bihorenii au învins-o în lupta pentru locul al doilea şi care în sezonul viitor va evolua în Liga Naţională după retragerea Energiei Târgu Jiu şi a lui Minaur Baia Mare. Cu același buget ca și în sezonul trecut, echipa orădeană nu are încă stabilit un obiectiv clar. Revenind la lotul de jucători, la capitolul sosiri, cel mai important nume este cel al coordonatorului Cosmin Liberț. Acesta a revenit la echipa orădeană după ce a evoluat pentru mai multe formații din Liga Națională dar și din Germania. Un jucător talentat de la care se așteaptă mult este și Petru Stroe sosit de la CNOT Brașov. Tot la capitolul noutăți sunt trecute și extrema dreapta Alexandru Pop, venit de la CS Universitatea Cluj, și pivotul Raul Chiș, sosit de la CSM 2 București.

Cei 12 jucători care se deplasează astăzi în cantonamentul de la Ocna Șugatag sub comanda lui Sebastian Tudor sunt: Dragoș Nedelcu și George Duma – portari, Georgel Haiduc, Alexandru Pop și Angelo Svoboda – extreme, Cosmin Liberț și Petru Stroe – coordonatori, Răzvan Radu, Răzvan Nițu, Eduar Szilagyi și Elvis Acsinia – interi și Raul Chiș – pivot.