Fotbalul pe teren redus se dezvoltă pe zi ce trece tot mai mult, iar cel mai bun exemplu în acest sens este numărul mare de participante care se întrec în Campionatul Judeţean şi în Campionatul Firmelor şi Instituţiilor Publice, competiţii care se desfăşoară în prezent pe terenurile sintetice de la Baza Tineretului din Oradea.

 

Cele două competiţii sunt organizate sub egida Federaţiei Române de Minifotbal, preformerele, nu mai puţin de 11 echipe, urmând să participe la fazele naţionale: două la Campionatul Regional Nord-Vest, care va avea loc la Oradea, trei la Cupa României şi 6 la turneul final al Campionatului Naţional al Firmelor şi Instituţiilor Publice. Bihorul are cel mai mare număr de echipe între cele 45 care se vor întrece la Piatra Neamţ, acestea fiind Construcţii Bihor, Celestica, Plexus, Madrugada, Temad Co şi Termoficare. „Este pentru prima dată când Bihorul trimite un număr atât de mare de echipe la turneele finale ale Federaţiei Române de Minifotbal.
Dacă anul acesta Campionatul Regional va avea loc pentru a doua oară la Oradea, anul viitor noi vom găzdui faza finală a Campionatului Firmelor. Minifotbalul cunoaşte o dezvoltare în ultima perioadă atât în Bihor, cât şi în întreaga ţară”, a declarat Spiridon Baltsavias, administratorul Bazei Tineretului. Campionatul Regional se va desfăşura la Oradea cu echipe din şapte judeţe, în perioada 30 iunie – 2 iulie. De menţionat că s-a înfiinţat Asociaţia Judeţeană de Minifotbal, cea care va organiza Campionatul Judeţean începând cu luna septembrie a acestui an. În condiţiile în care aproape fiecare comună din judeţ beneficiază de teren(uri) sintetic(e), nou-înfiinţata instituţie a trimis către aceste entităţi invitaţii de a înscrie echipe în competiţie.