La sfârșitul săptămânii trecute, la sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Memorialului „Adrian David” la futsal dedicat elevilor de gimnaziu.

Adrian David (1971-2014) a fost unul dintre cei mai buni și îndrăgiți fotbaliști, dascăli și antrenori pe care Beiușul i-a dat. În 1995, Adrian David a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității din Oradea după care, între 1995 și 2004, a fost profesor la Liceul Teoretic Salonta, activând în același timp ca jucător și antrenor la Olimpia Salonta, cu care a promovat în Divizia C. Din 2004 a activat ca profesor la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, iar ca jucător, la CF Bihorul Beiuș. Și-a continuat cariera în cadrul clubului ca antrenor la juniori și seniori până în momentul tragic al trecerii în neființă, la numai 43 de ani.

Turneul fotbalistic de sâmbătă a fost organizat de C.S. BIHORUL Beiuș, Catedra de educație fizică de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș și de câțiva apropiați ai regretatului dispărut, printre aceștia numărându-se Alin  Popa, Ionel Bondor, Ioan Szabo, Dumitru Ile, Viorel Codreanu și Ferko Jeno. La competiție a asistat și mama regretatului Adrian David, apreciata profesoară, acum pensionară, Maria David.

Cele cinci echipe participante au reprezentat școlile din Buntești, Căbești, Finiș, Pomezeu și Roșia. S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, partide de câte 20 de minute, înregistrându-se următoarele rezultate: Roșia - Finiș: 0-0; Căbești - Pomezeu: 1-2; Roșia - Buntești: 3-0; Pomezeu - Finiș: 4-0; Căbești - Buntești: 0-2; Pomezeu - Roșia: 2-0;  Căbești - Finiș: 1-2; Buntești - Pomezeu: 2-0; Roșia - Căbești: 3-0 și Buntești - Finiș: 4-0.

În urma acestor rezultate, ediția 2017 a Memorialului „Adrian David” a fost câștigată de echipa Școlii Gimnaziale Buntești, secondată de cea din Pomezeu, podiumul fiind completat de Școala Gimnazială Roșia. Pe lângă premiile decernate formațiilor de pe podium, au fost acordate și câteva premii individuale: titlul de „Cel mai bun jucător” i-a revenit lui Bogdan Ile, din Buntești, Ion Costin, din Roșia, a fost desemnat „Cel mai bun portar”, iar Nicolae Goilean, din Pomezeu, a fost golgheterul competiției.