Cel de-a doilea joc disputat de CSM CSU Oradea în Liga Campionilor la baschet masculin a demonstrat faptul că echipele angrenate în această competiţie sunt la un nivel extraordinar de ridicat. Campioana Israelului s-a impus la pas cu 69-56 (22-10, 18-15, 19-13, 10-18) după un meci care le-a fost la discreţie.

 

Diferenţa de valoare dintre orădeni şi primele două adversare din această competiţie a fost evidentă. În aceste condiţii, obiectivul echipei pregătite de Cristian Achim ar fi ca această participare în Liga Campionilor să fie luată ca o experienţă din care să se înveţe cât mai mult. Asemenea partidei cu echipa turcă Pinar Izmir, orădenii n-au avut practic nicio şansă, diferenţa de valoare dintre echipe fiind mai mult decât evidentă în ciuda dorinţei antrenorului Cristian Achim ca elevii săi să nu arate prea mult respect unor asemenea adversari.

 

Gazdele au început în forţă

 

Cu o defensivă de excepţie, dar şi cu un atac în care a contat în permanenţă pe trei americani, Maccabi şi-a adjudecat clar primele 10 minute, scor 22-10. De menţionat faptul că antrenorul Cristian Achim l-a folosit încă din primul minut pe americanul Sean Barnette, în ciuda faptului că acesta venea după o accidentare. În sfertul al doilea, cu toate că au început excelent, apropiindu-se la doar 5 lungimi (24-19), orădenii nu au reuşit să ţină ritmul, fiind copleşiţi de jocul gazdelor, care până la pauză au mărit ecartul la 15 puncte (40-25).

 

Diferenţa putea fi şi mai mare

 

Marşul israelienilor a continuat şi pe parcursul sfertului al III-lea. Circulaţia foarte rapidă a mingii şi jocul defensiv care în dese rânduri i-a făcut pe orădeni să arunce la coş în disperare de cauză au fost principalele aspecte care au condus la diferenţa de 21 de puncte (59-38) înregistrată după 30 de minute de joc. La adăpostul acestui avantaj, gazdele au redus turaţia motoarelor pe parcursul secvenţei decisive permiţându-le orădenilor să reducă din diferenţă. În cele din urmă, partida s-a încheiat cu scorul de 69-56 pentru Maccabi, un rezultat mai mult decât rezonabil în condiţiile diferenţei de valoare evidente. Principalii marcatori ai roş-albaştrilor au fost Sean Barnette cu 13 puncte şi Muhamed Pasalic cu 10 puncte. De la gazde s-a evidenţiat Anthony Hillard, cu 15 puncte. În etapa următoare din Liga Campionilor, CSM CSU va juca marţi, de la ora 19.00, la Arena Antonio Alexe, cu formaţia rusă, Avtodor Saratov. Până atunci, bihorenii vor evolua sâmbătă, de la ora 17.00, pe teren propriu în campionat cu SCM U Craiova.

 

Alte rezultate din Grupa B: Le Mans Sarthe – Khimik Yuzhne 68-49 şi Umana Venezia – Pinar Karsiyaka 75-61. Partida dintre Avtodor Saratov şi Kataja Basket s-a jucat şi s-a terminat ieri după închiderea ediţiei.

 

Clasament

 

  1. Le Mans Sarthe     4 puncte (2 j)
  2. Maccabi Rishon    4 puncte (2 j)
  3. Pinar Karsiyaka      3 puncte (2 j)
  4. Umana Venezia      3 puncte (2 j)
  5. Avtodor Saratov    2 puncte (1 j)
  6. Khimik Yuhzne      2 puncte (2 j)
  7. CSM CSU Oradea 2 puncte (2 j)
  8. Kataja Basket         1 punct (1j)