Cele două formaţii orădene angrenate în eşalonul al doilea de baschet s-au deplasat la Târgu Mureş pentru a disputa etapa a 13-a din faza inaugurală a Ligii I. Dacă fetele pregătite de Ioana Nistor au câştigat la limită 60-58 duelul cu Sirius 2 Târgu Mureş, „satelitul” campioanei s-a înclinat 91-75 în faţa echipei BC 2 Mureş.

 

Succes la limită pentru baschetbaliste

U CSM Oradea a obţinut cea de-a 6-a victorie stagională care, împreună cu punctele atribuite celor 5 înfrângeri, plasează formaţia bihoreană pe locul al 3-lea în clasamentul Grupei a 2-a din Liga I. De menţionat că echipa orădeană ocupă cea mai bună poziţie dintre cele cu drept de promovare în primul eşalon. În ultima rundă a fazei inaugurale, formaţia antrenată de Ioana Nistor şi Adriana Niculescu va primi vineri, de la ora 12.30, la Arena Antonio Alexe, vizita echipei SCM Timişoara, a patra clasată. De menţionat că bănăţencele au un bilanţ de 6 victorii şi 4 înfrângeri şi alcătuiesc cealaltă formaţie cu drept de promovare. Accesul spectatorilor în sală va fi liber.

 

O nouă înfrângere pentru „satelit”

În ceea ce priveşte satelitul campioanei CSM CSU Oradea, acesta a suferit cel de-al 12-lea eşec stagional, care, împreună cu singura victorie din această ediţie de campionat, îi plasează pe băieţii pregătiţi de Valeria Scheiner pe ultimul loc în clasamentul Grupei a 2-a din Liga I. Jocul cu formaţia secundă a BC Mureş a fost tranşat practic în primul sfert atunci când gazdele s-au impus la o diferenţă de 15 puncte (26-11). Ulterior orădenii au evoluat mai bine, iar ecartul dintre cele două formaţii a crescut, dar în limite rezonabile (17-13 sfertul al doilea şi 25-23 sfertul al treilea). Secvenţa decisivă a fost adjudecată de roş-albaştri care s-au impus cu 28-23, insuficient însă pentru a pune în pericol victoria gazdelor. În ultima rundă a fazei inaugurale, orădenii vor înfrunta duminică, 5 ianuarie, de la ora 12.00, la Arena „Antonio Alexe”, pe CSM Miercurea Ciuc, a 4-a clasată (6 victorii şi 6 înfrângeri).