Asociaţa Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor, în colaborare cu Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor şi Asociaţia Cavalerii Fluierului, a organizat un curs de instruire şi perfecţionare pentru arbitrii şi observatorii din judeţul Bihor la Hotel Perla din Băile 1 Mai.

Acţiunea a avut ca scop actualizarea cunoştinţelor teoretice şi practice înaintea reînceperii sezonului competiţional. Invitat special din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost Marian Salomir, fost arbitru FIFA, actualmente instructor pentru arbitri în cadrul CCA.

Prima temă abordată în cadrul cursului s-a referit la modificările apărute în Legile Jocului, intrate în vigoare la 1 iunie 2016, iar pentru aprofundarea şi fixarea acestora au fost prezentate faze video explicite. Această lecţie a fost susţinută de către Laurenţiu Danşa, vicepreşedinte al CJA Bihor.

Apoi, Marian Salomir, invitatul Comisiei Judeţene a Arbitrilor, a prezentat temele: jucarea mingii cu mâna, gravitatea atacurilor şi plasamentul arbitrilor. Toate aceste lecţii au fost susţinute într-un mod interactiv, cu materiale noi pentru cei prezenţi, la care de altfel au fost implicaţi şi participanţii. În încheierea cursului a fost prezentată o temă referitoare la rolul observatorului şi modul de notare a prestaţiei arbitrului.

De la acest curs a lipsit motivat Octavian Şovre, preşedintele CJA, el fiind delegat să oficieze la derbiul etapei dintre Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti. „Ne bucurăm că având sprijinul consistent din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi a Asociaţiei Cavalerii Fluierului am reuşit ca pentru al doilea an consecutiv să organizăm un astfel de curs în perioada de iarnă, înainte de începerea returului. Cred că prin astfel de cursuri reuşim să ridicăm nivelul de cunoştinţe teoretice şi practice al arbitrilor şi observatorilor din judeţul nostru, iar în final acest lucru să ducă la o aplicare uniformă şi consistentă a celor prezentate", a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului.