Cu un lot „subțire” din punct de vedere numeric dar și având în față echipe redutabile, handbaliștii pregătiți de Sebastian Tudor s-au clasat pe locul al patrulea la turneul de la Baia Mare. Cu două adversare ce evoluează în Liga Națională și cu o alta ce este lider în seria din care face parte și CSM Oradea, echipa bihoreană a pierdut toate cele trei jocuri de la „Trofeul Minaur” ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.

Cu toate că a reunit la start doar echipe din zonă, „Trofeul Minaur” a fost onorat cu prezența de fomații precum Potaissa Turda (locul 4 în Liga Națională), CSM Satu Mare (locul 13 în Liga Națională) și Minaur Baia Mare (locul 1 în Seria B a Diviziei A). Fără a putea conta pe jucători precum Elvis Acsinia sau Vlad Păunescu, ambii cu probleme medicale, CSM Oradea a dat o replică onorabilă până la pauză (scor 11-14) mult mai valoroasei adversare, Potaissa Turda, în primul joc de la turneul băimărean. Cu schimbări extrem de puține la dispoziție echipa bihoreană a căzut pe parcursul reprizei secunde astfel că diferența de la final a fost de 16 goluri (20-36). În cel de-al doilea joc, formația pregătită de Sebi Tudor nu a avut nicio șansă în fața lui CSM Satu Mare care a condus meciul cap-coadă impunându-se la final cu 36-22 după ce la pauză scorul era 18-9. În ultimul duel, cel cu colega de serie, rezultatul a fost total diferit față de cel din turul de campionat atunci când cele două formații au terminat la egalitate partida de la Arena „Antonio Alexe”. De data aceasta Minaur s-a impus clar 34-22 cu toate că la pauză cele două echipe se aflau la egalitate, 15-15. În celelalte partide ale turneului s-au consemnat următoarele rezultate: Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 25-24, Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 29-31 şi Potaissa Turda – CSM Satu Mare 29-25. Astfel, echipa din Turda a câştigat competiţia fiind urmată în ordine de Minaur Baia Mare, CSM Satu Mare şi CSM Oradea. Oarecum de așteptat, cel mai bun portar al turneului a fost declarat Adrian Ţenghea, iar cel mai tehnic jucător, Răzvan Pavel, ambii de la Potaissa Turda.

„Nu puteam emite pretenţii”

„A fost un turneu util. Nu puteam emite pretenţii în contextul în care suntem, cu o bancă foarte scurtă. Am avut doar 11 jucători, celelalte formaţii prezente având în lot câte 16-18 jucători. Totuşi, în prima repriză am jucat bine de fiecare dată. Deşi Minaur este colega noastră de serie şi ne aflăm la egalitate de puncte în clasamentul Seriei B din Divizia A, nu putem să ne comparăm cu ei, nici ca lot şi nici ca buget", a declarat Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea. Lotul bihorenilor a suferit modificări în ultima perioadă. Astfel, extrema Angelo Svoboda și-a reziliat contractul pe cale amiabilă locul său urmând a fi luat cel mai probabil de Cristopher Iozu, un tânăr jucător (19 ani) care provine de la CSM București și care a fost testat în turneul de la Baia Mare. Până la începutul lunii viitoare, când CSM Oradea va participa la un nou turneu amical la Sighișoara, antrenamentele se vor desfășura pe plan local. Campionatul se va reluat la data de 18 februarie atunci când echipa pregătită de Sebi Tudor va primi vizita lui CSU Târgu Jiu, a 7-a clasată.