Sportiva aflată pe locul 78 în clasamentul mondial s-a calificat, ieri, în turul al treilea al turneului de Mare Şlem de la Australian Open, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii în valoare totală de 50 de milioane de dolari.

În turul 2, Sorana Cîrstea a trecut, în minimum de seturi, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 10, scor 7-6 (1), 6-3, într-o oră şi 35 de minute de joc. Cele două sportive au reuşit câte un break în primul set, până la 6-6. În tie-break, Cîrstea s-a impus categoric, la unu. A urmat un al doilea set cu nu mai puţin de opt break-uri - trei reuşite de sportiva din Spania şi cinci de Cîrstea, care îşi egalează astfel cea mai bună performanţă a sa la Openul Australiei. În urma calificării în turul 3 al turneului de la Melbourne, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 130.000 de dolari şi 130 de puncte în ierarhia mondială. Sorana Cîrstea, în vârstă de 26 de ani, a mai evoluat în turul 3 la Australian Open în 2012 şi în 2013.

În turul 3, Cîrstea o va întâlni pe americanca Alison Riske, ocupanta poziţiei 42 WTA, care a avansat în această rundă după o victorie în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cap de serie numărul 20, scor 7-6 (7), 4-6, 6-1. Sorana Cîrstea a disputat până acum trei meciuri - toate pe suprafaţă dură - cu Alison Riske, iar românca le-a câştigat pe toate. Sorana Cîrstea este singura jucătoare din România rămasă în competiţia de simplu de la Australian Open 2017. Simona Halep, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Ana Bogdan au fost eliminate în runda inaugurală, în timp ce Irina Begu a pierdut în turul 2.