Echipa de Liga a V-a Biharea Vașcău, ocupanta locului doi în Seria a II-a, efectuează, în perioada 19-25 februarie, un cantonament centralizat, locația aleasă fiind Vila Sântana, din Sânmartin. Jucătorii, pregătiți de Dorin Boca, au parte de câte două antrenamente zilnic.

 

Cei care se ocupă de destinele echipei, Primăria și Consiliul Local Vașcău, au găsit, din nou, soluții pentru efectuarea unui cantonament în vederea pregătirii unui retur deosebit de interesant, ținând cont de poziția ocupată la finele unui tur destul de reuțit. Un mare iubitor de sport, ing. ec. Florin Porge, primarul orașului Vașcău, are și de această dată un rol esențial în a crea condiții bune jucătorilor de lângă „Apa Boiului”.

Au apărut primele noutăți

Sub comanda exigentului antrenor, Dorin Boca, aleargă cot la cot majoritatea jucătorilor care au evoluat în prima parte a campionatului – Remus Indrei, Marius Sabău, Adrian Deva, Paul Balș, Andrei Bursașiu, Ovidiu Pașca, Adrian Sabău, Andrei Micula, Daniel Mone, Andrei Lazăr – dar și câteva noutăți. Astfel, a fost înregimentat Marius Morcan, care și-a reluat activitatea după o pauză în circuitul fotbalului județean, acum un prosper om de afaceri, care va ajuta echipa în mod substanțial, atât pe teren, cât și din punct de vedere material. După ce a reușit o promovare în ediția 2015-2016 cu AS Padișul Bihorul Gurani, portarul Sebastian Bărăian, ultima dată la AS FC Bihor Legenda 1902, s-a alăturat vășcăuanilor, cu declarația clară de a reveni sub comanda aceluiași tehnician, Dorin Boca, care l-a „biciuit” nemilos în ediția trecută, însă care dorește din nou același „tratament” și acum, dar unul care să aibă aceeași finalitate. Celelalte noutăți sunt Cristian Ștefan, de la CSO Ștei, dar și Robert Marc, care aparține de LPS Bihorul, precum și Valentin Lupuț. Din motive familiale, dar și de sănătate, nu participă la acest cantonament Cristian Hulber, Anghel Ienciu, Adrian Bulcău, Călin Rădac, Paul Rădac, Mădălin Teaha, Ionuț Teaha.

Meciuri amicale

După ce vășcăuanii au susținut primul meci amical înaintea începerii cantonamentului, victorie (2-0) în compania echipei Izvorul Cociuba Mare, ritmul acestora vor continua. Astfel, joi la Paleu vășcăuanii își vor măsura forțele cu ocupanta locului doi din Liga a IV-a, CS Diosig Bihardioszeg, antrenată de Zoltan Vig, iar duminică, la Vașcău, cu colega de serie Gloria Căbești, sub comanda noului antrenor Ionuț Cergheș.

Obiectivul poate fi realizat

Conducerea echipei de lângă „Apa Boiului”, compusă din Ioan „Ness” Porge, președinte, Dănuț Petru Micula, vicepreședinte, Ioan Sabău, director sportiv, confirmă buna colaborare cu autoritățile locale, iar acest fapt le întărește convingerea că atât jucătorii, cât și vulcanicul antrenor Dorin Boca vor răspunde prin fapte condițiilor create în a realiza dezideratul propus, adică promovarea. Evident, vășcăuanii sunt conștienți că au un adversar incomod în această ediție, CSC Gepiu, liderul seriei, cu un punct avans, însă, ținând cont de unitatea de grup care a caracterizat de-a lungul anilor echipa de la poalele Munților Apuseni, conducerea are mare încredere în actualii jucători ca acest aspect să fie unul „molipsitor”, iar finalitatea una dorită.