Handbalistele de la CSU CSM Oradea au mai făcut o "victimă" în Divizia A, seria B. Orădencele au depăşit mai clar decât arată scorul, 24-21 (13-7) pe Mureşul Târgu Mureş, prilej cu care au bifat a şasea victorie consecutivă!

 

Echipa antrenată de Doina şi Cristian Ardelean nu a mai pierdut din 13 noiembrie 2016, iar victoria asupra mureşencelor a fost şi o revanşă după ce meciul tur a fost presărat cu evenimente care nu au legătură cu fair-play-ul. Formaţia orădeană a condus în permanenţă, luând o opţiune la victorie încă din start. Cu un moral excelent, gazdele nu au lăsat nicio şansă adversarelor, care au punctat de doar patru ori şi au scos mingea de 11 ori din plasă  în primele 24 de minute! La pauză tabela indica 13-7, diferenţă care s-a dovedit decisivă în stabilirea câştigătoarei. Avantajul s-a păstrat până spre final (24-18, în minutul 57), când gazdele s-au mai relaxat, permiţând oaspetelor să mai reducă proporţiile eşecului (24-21).

Prestaţie convingătoare a CSM CSU, cu o menţiune specială pentru portarul Somogyi Edina, care a avut numeroase intervenţii în situaţie de "unu la unu" cu adversarul, extremele Hlinca si Codrea, dar şi pentru Aura Cristoaica, sigură la aruncările de la 7 metri.

Doina Ardelean ‘Fata de anul trecut, atunci cand eram mereu aproape dar totusi insuficient, ia-ta ca am invatat cum sa abordam jocurile pe care le putem castiga. Am reusit sa eliminam din greseli, am reusit sa ne maturizam.Aceste 6 victorii legate, alaturi se sala plina de spectatori, reprezinta satisfactia suprema, ne fac sa uitam de toate problemele care ne-au macinat si ne dau incredere ca putem ajunge tot mai sus.Multumesc tuturor care au avut si au incredere in aceasta echipa’

Cu aceasta victorie oradencele au mai urcat un loc, clasandu-se pe locul 5, iar daca reusesc sa invinga si la Baia Mare etapa urmatoare, vor urca pe 4, loc ocupat in acest moment tocmai de invinsa oradencelor, Muresul Targu Mures.

Lotul Csu si marcatoarele : Hlinca Elisabeta 8, Cristoaica Aurelia 7,  Codrea Georgiana 5, Put Ligia 2, Motogna Valeria 1, Vartic Georgeta 1, Pintea Crina, Mirca Bianca, Munteanu Irina, Pantea Madalina, Damian Mihaela, Damian Maria, Dezso Helga, Vrabie Cornelia, Somogyi Edina, Hercut Anamaria.Antrenori Doina si Cristian Ardelean.

Tot în această etapă se mai dispută jocurile CSU Reşiţa - Sepsi Sfântu Gheorghe 35-22; CSM Slatina - Extrem Baia Mare 31-18; ACS Crişul Chişineu Criş - Naţional Braşov 26-31. CSU de Vest Timişoara, Dacia Mioveni, Minaur Baia Mare au rundă liberă.