Fără să fi suferit vreo înfrângere în prima jumătate a campionatului, echipa pregătită de Sebastian Tudor abordează cu încredere returul de campionat. CSM Oradea joacă primul meci oficial din 2017, sâmbătă, de la ora 16.00, la Arena Antonio Alexe acolo unde va înfrunta pe a 7-a clasată, CSU Târgu Jiu.

 

Cu toate că nu a avut posibilitatea să efectueze un cantonament centralizat în pauza de iarnă şi în permanenţă a contat pe doar 11 jucători dintre care 2 portari în cele opt partide de pregătire, CSM Oradea a înregistrat un bilanţ onorabil, obţinând trei victorii şi suferind cinci înfrângeri. Asta în condiţiile în care adversarele bihorenilor au fost patru formaţii din Liga Naţională şi tot atâtea din eşalonul al doilea (colege de serie). În ceea ce priveşte meciul de sâmbătă, Sebastian Tudor va putea conta pe Elvis Acsinia. El este unul dintre jucătorii de bază şi a absentat în pregătiri din cauză că s-a aflat în recuperare după o intervenţie chirurgicală la genunchi. Nu aceeaşi soartă o va avea Vlad Păunescu, handbalistul suferind o entorsă de genunchi care îl va ţine departe de teren pentru următoarele patru săptămâni. La ora startului returului, echipa orădeană se va prezenta cu două modificări de lot: s-a renunţat la colaborarea cu extrema Angelo Svoboda, contractul fiind reziliat pe cale amiabilă, şi a fost legitimat sub formă de împrumut Cristopher Iozu, un tânăr jucător (19 ani) care vine de la CSM Bucureşti şi evoluează pe poziţia de inter stânga. De menţionat că pentru retur lotul roş-albaştrilor a fost completat şi cu doi juniori de la clubul orădean Alpha.

 

Sebi Tudor, un antrenor ambiţios

Cu toate că sarcina trasată de către club este clasarea pe unul dintre primele 6 locuri, tehnicianul orădenilor îşi doreşte mai mult de la echipa pe care o pregăteşte. „Ne aflăm la ora debutului în returul de campionat, parte a doua a sezonului pe care ne dorim să o terminăm tot fără înfrângere. Obiectivul meu personal este acela de a termina pe unul dintre primele două locuri, poziţii din clasament care cel mai probabil vor însemna promovarea în Liga Naţională în condiţiile în care primul eşalon se confruntă cu abandonuri”, a declarat Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea. Performanţele echipei sunt remarcabile în condiţiile în care CSM Oradea a fost nevoită să o ia de la capăt în ceea ce priveşte construcţia lotului de jucători la startul fiecărui sezon competiţional. Atât selecţia, cât şi antrenamentele susţinute de tehnicianul orădean sunt explicaţiile acestor realizări.