Vicecampioana României la polo a susţinut un tur de forţă în perioada 18-21 februarie. În acest interval de timp, poloiştii pregătiţi de Kadar Kalman au disputat nu mai puţin de şapte partide, câştigându-le pe toate.

 

Primul joc şi cel mai important a fost în prima zi atunci când CSM Digi Oradea a disputat returul semifinalei LEN Euro Cup cu SM Verona, meci la capătul căruia a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei după executarea loviturilor de departajare. În următoarele trei zile, bihorenii au disputat nu mai puţin de 6 partide în Superliga Naţională de polo. În condiţiile în care vicecampionii au înfruntat ultimele trei clasate dezonodământul final al acestor partide este uşor de anticipat.

105 goluri marcate în 6 partide

În prima dublă din campionat, CSM Digi Oradea s-a duelat cu „lanterna roşie”, CS Poli Cluj. Ambele partide au fost adjudecate la diferenţe de peste 13 puncte: 22-8 şi 19-6. Golurile orădenilor au fost marcate de I. Szabó 6+6, Radjen 4+3, Asanovic 4+1, Costa 3+5, Kováts 1+4, Remeş 1+1 şi Dobre 0+2. Al doilea adversar de la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a avut aproximativ aceeaşi soartă. Chiar dacă ocupă un loc mai bun în clasament, formaţia Rapid Bucureşti a fost învinsă la cel puţin 9 goluri diferenţă de fiecare dată (14-4 şi 14-5). Marcatorii orădeni au fost I. Szabó 6+3, Kováts 5+6, Remeş 1+2, A. Creţu 1+1, Asanovic 1+0 şi Dobre 0+2. În cadrul ultimei duble, adversare au fost concitadinele CSM Digi şi Crişul Oradea. Cum era de aşteptat, băieţii lui Kadar Kalman s-au impus net cu 20-2 şi 16-2 prin goluri marcate de Costa, Kovats, Szabo Istvan şi C. Dobre câte 4, Remeş 2, A. Creţu şi Radjen, câte un gol. Apoi, în meciul secund, marcatorii CSM Digi au fost: Costa 5 goluri, Kovats Viktor 4, Szabo Istvan 3, Remeş 2, C. Dobre şi Radjen câte 1 gol. De menţionat că în meciurile din campionat Kadar Kalman a mizat mai mult pe jucătorii tineri din cadrul lotului. Cu 6 partide mai mult disputate decât Steaua Bucureşti, orădenii au trecut pe primul loc al clasamentului cu 66 de puncte (24 jocuri). Campioana ocupă locul al doilea cu 54 de puncte după 18 meciuri jucate. Podiumul este încheiat de Dinamo Bucureşti cu 48 de puncte după 22 de partide disputate. Următoarea etapă a Superligii Naţionale de polo va avea loc în perioada 4-5 martie, CSM Digi urmând să evolueze la Braşov, în compania echipei Corona-Sportul Studenţesc.