Speranţele orădenilor de a pune mâna pe un trofeu european s-au năruit după prima manşă a finalei LEN Euro Cup. CSM Digi Oradea a cedat cu 6-12 (0-3, 2-2, 2-3, 2-4) chiar în bazinul propriu în faţa mai puternicei Ferencvaros Budapesta.

 

Încurajată de o mică, dar gălăgioasă galerie, gruparea maghiară nu a lăsat nicio şansă gazdelor, conducând încă după primul sfert cu 3-0. Impulsionaţi de aproximativ 1.000 de spectatori, orădenii au găsit şi ei drumul spre gol de două ori, dar la jumătatea meciului diferenţa de trei lungimi s-a păstrat (2-5). Ecartul s-a mărit în sfertul trei (4-8), după care CSM Digi a avut o revenire (6-9), dar spre final nu au mai putut menţine ritmul şi scorul a luat proporţii (6-12). "Cred că nimeni nu se aştepta la un scor atât de mare, dar realitatea este că au fost cu şase goluri mai buni decât noi. Au fost multe goluri pe care nu ar fi trebuit să le primim, deşi ştiam că sunt periculoşi în asemenea situaţii şi am luat măsuri de precauţie, dar asta înseamnă valoarea individuală a unui campion olimpic sau unui campion mondial de la echipa adversă, care a fost mult, mult mai bună decât jocul nostru. Cred că individualităţile echipei adverse au făcut diferenţa şi, până la urmă, este o echipă maghiară, care, atunci când are un avantaj, ştie să-l păstreze", a comentat antrenorul echipei orădene, Kadar Kalman.

După un asemenea eşec şansele de a întoarce rezultatul în returul de pe 5 aprilie sunt aproape zero.  "Este un rezultat care nu ne dă mari speranţe pentru retur, însă trebuie să mergem la Budapesta să spălăm ruşinea şi să încercăm să câştigăm. Chiar dacă nu vom reuşi să câştigăm la şapte goluri diferenţă, măcar să ne ridicăm la nivelul acestei finale, pentru că nu degeaba am ajuns aici, am muncit şi e păcat să încheiem ruşinos această aventură europeană", a declarat Tiberiu Negrean.

CSM Digi: Mihnea Gheorghe 2 goluri, Nicolae Diaconu 1, Mateja Asanovic 1, Ramiro Georgescu 1 şi Nikola Radjen 1 gol.

Marcatori Ferencvaros: Stefan Mitrovic 3 goluri, Marko Cuk 2, Marko Avramovic 1, Madaras Norbert 1, Sziranyi Balazs 1, Pohl Zoltan 1, Toth Marton 1, Varga Daniel 1 şi Szilard Jansik 1 gol.

În acest sfârşit de săptămână, mai precis mâine şi duminică, CSM Digi va juca tot acasă derby-ul Superligii Naţionale, cu Steaua.