Aşa s-ar putea descrie confruntarea dintre campioana României şi cea a Israelului din etapa a 9-a a Grupei B din Liga Campionilor care se va desfăşura astăzi de la ora 19.30 (Digi Sport 2) la Arena Antonio Alexe. Cele două formaţii sunt vecine de clasament (locurile 7 şi 6) şi se află în luptă directă pentru ocuparea unui loc calificant în faza următoare a competiţiei.

 

Dacă la finele manşei tur (69-56 pentru Maccabi) concluzia evidentă era că oaspeţii de astăzi le-au fost net superiori orădenilor, parcursul ulterior din Liga Campionilor a demonstrat că formaţia israeliană este totuşi o echipă inconstantă care nu prea câştigă în deplasare (un succes şi trei înfrângeri). În acelaşi timp nici Oradea nu excelează „acasă” unde are un record de 2-2 în cele 4 meciuri susţinute la Areana Antonio Alexe. În acest moment, cele două echipe au acelaşi bilanţ după 8 etape - trei victorii şi 5 înfrângeri. Totuşi trebuie reţinut aspectul că Maccabi este redutabilă la capitolul recuperări ocupând locul al 4-lea dintre toate cele 40 de participante în această fază a competiţiei chiar dacă suferă la menţinerea posesiei fiind una dintre formaţiile care pierde multe mingi în fiecare partidă. La ora acestui joc, moralul celor două combatante este diferit. Dacă Maccabi Rishon vine la Oradea după un succes (uşor) surprinzător (73-68) în deplasare cu mai cunoscuta Maccabi Haifa, CSM CSU parcurge o perioadă nefastă în care a suferit 5 eşecuri consecutive dintre care 2 în această competiţie. Una dintre explicaţiile majore ale perioadei dificile pe care roş-albaştrii o traversează este criza de efectiv cauzată de numeroasele accidentări. Nici pentru acest joc Cristian Achim nu va putea conta pe Andrei Mandache (fractură la deget) şi pe Sean Barnette, cel mai bun baschetbalist din sezonul trecut, care are o ruptură musculară ce îl va ţine departe de teren încă aproximativ 6 săptămâni. În schimb, în ceea ce-l priveşte pe Titus Nicoară, există şanse ca el să reintre în angrenajul echipei. Aşadar iubitorii echipei de baschet sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare la Arena Antonio Alexe pentru a-şi susţine favoriţii într-un joc deosebit de important în ecuaţia calificării pentru faza următoare a întrecerii.

 

Celelalte 2 partide din etapa a 9-a care se mai dispută astăzi sunt: Kataja Basket – Avtodor Saratov şi Khimik Yuzhne – Le Mans Sarthe. Ieri, după închiderea ediţiei, s-a jucat Pinar Karsiyaka – Reyer Venezia.

 

Clasamentul după 8 etape

 

  1. Le Mans Sarthe - 14 puncte
  2. Reyer Venezia - 14 puncte
  3. Pinar Karsiyaka - 13 puncte
  4. Avtodor saratov - 12 puncte
  5. Kataja Basket - 12 puncte
  6. Maccabi Rishon - 11 puncte
  7. CSM CSU Oradea - 11 puncte
  8. Khimik Yuzhne - 9 puncte