Pentru ultimul post care nu era acoperit în totalitate, acela de pivot, s-a găsit rezolvare. Asftel, campioana României la baschet masculin l-a readus la Oradea pe canadianul Sean Denison, cel care a lăsat o bună impresie la precedenta sa experiență pe malurile Crișului Repede.

Pivotul de 2,11 m înălțime și 31 de ani a evoluat ultima dată pentru CSM CSU Oradea în sezonul 2013-2014 atunci când bihorenii au devenit vicecampioni naționali și au disputat finala Cupei României. Câtă vreme a jucat pentru roș-albaștri, canadianul a avut următoarele medii statistice: 10,4 puncte, 5,3 recuperări, 1,2 capace, 1,1 intercepții, 1,1 pase decisive pentru 12,5 la eficiență în 21 minute pe partidă. Nord-americanul a avut procentaje de 57% la aruncările de două puncte, 39% la trei puncte, respectiv 58% la linia de pedeapsă.

Experiențe în Polonia și Turcia

La finele acelui sezon, Denison s-a transferat în Polonia la Polski Cukier Torun unde a fost coleg cu foștii „orădeni”, Zarko Comagic și Will Franklin. În ultimul sezon, Sean a evoluat în eșalonul al doilea din Turcia pentru Socar Petkim. În cele 21 de meciuri, pivotul a înregistrat următoarele medii statistice: 16,1 puncte, 8,5 recuperări (2,7 ofensive), 2,0 pase decisive, 1,0 intercepții și 0,9 capace pentru 18,1 la eficiență în 33 minute pe meci. În ultima parte a sezonului anterior a revenit la Polski Cukier Torun unde a bifat opt prezențe în prima ligă a Poloniei și a avut medii de 6,3 puncte, 4,6 recuperări, 1,1 pase decisive pentru 7,6 la eficiență în 17 minute pe partidă.

Și-a diversificat jocul

Așadar Oradea a mai realizat un transfer important, Sean, la fel ca Titus Nicoară, lăsând o impresie excelentă în rândul iubitorilor baschetului la precedenta sa experiență în orașul de pe Crișul Repede. Pe lângă eficiența sa de sub panourile adverse și agresivitatea cu care se apăra, pivotul canadian și-a diversificat între timp jocul apelând mai des la aruncări de la distanță decât o făcea în trecut. Denison este cel de-al cincilea jucător străin din lotul CSM CSU, numărul maxim permis de regulamentul Ligii Naționale pentru a fi trecuți pe foaia oficială de joc. Trupa lui Cristian Achim se va reuni la data de 31 iulie.

Lotul orădenilor cuprinde următorii jucători:

fundași – Branko Mirkovic, Andrei Mandache, Muhamed Pasalic, Martin Zeno
extreme – Sean Barnette, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca
pivoți - Titus Nicoară, Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison