Primele consecințe ale eliminării, oarecum neașteptate, în semifinala Cupei României la baschet masculin se văd la CSM CSU Oradea. Astfel, conducerea clubului a anunțat prin intermediul site-ului oficial că s-a renunțat la serviciile jucătorului Rareș Pașca.

 

S-a contrat cu antrenorul Achim

Ieri, prin intermediul unui comunicat, conducerea clubului a prezentat motivul care a stat la baza deciziei de excludere din lotul primei echipe. „Am luat decizia de a nu mai continua cu Rareș Pașca în cadrul primei echipe după incidentul consemnat la încheierea meciului cu BC Mureș, din cadrul turneului final de Cupa României. El a comis un act de indisciplină la adresa antrenorului principal, în vestiarul echipei la ședința tehnică ce a urmat meciului amintit. Deorece contractul nu a fost reziliat, decizia noastră este de a-l trimite pe jucător la echipa a 2-a. În cazul în care va primi o ofertă de la o altă echipă, clubul nostru nu se va opune plecării sale", a menţionat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

 Cel mai vechi component al echipei, care la începutul sezonului a primit banderola de căpitan, a evoluat mai puțin în actuala ediție de campionat. Cu toate acestea, decizia luată de către cei care se ocupă de destinul echipei este cu totul surprinzătoare. Aportul din punct de vedere strict baschetbalistic adus de Pașca a fost minim în ultima perioadă, dar jucătorul bistrițean era sufletul echipei și un excelent om de antrenament după cum declara la un moment dat antrenorul Cristian Achim.

Rareș Pașca a evoluat neîntrerupt pentru bihoreni din anul 2010. În actualul sezon, baschetbalistul bistrițean a înregistrat medii statistice de 0,9 puncte, 1,1 recuperări și 0,3 pase decisive în 10 minute pe meci. „Locul acestuia nu va fi luat de niciun alt sportiv”, a mai anunțat site-ul clubului orădean, astfel că lotul CSM CSU va cuprinde 14 jucători.

Andrei Mandache, noul căpitan

Rămasă fără căpitan, CSM CSU Oradea a ales repede succesorul lui Rareş Paşca. Astfel noul purtător al banderolei va fi Andrei Mandache care se află la al doilea sezon în tricoul roş-albastru. De menţionat că baschetbalistul de 29 de ani are aceeaşi calitate şi în cadrul echipei naţionale a României alături de care va participa la Eurobasket 2017.

Campioana României va disputa următoarea partidă mâine, de la ora 19.30 (Digi Sport 3), în deplasare, cu Usak Sportiff, meci contând pentru manșa retur din optimile de finală ale Europe Cup. În tur, orădenii s-au impus la o diferență de 10 puncte, 82-72, astfel că dețin șanse reale pentru a se califica în sferturile competiției.

Sorin ILISIE