Pentru corecta informare a iubitorilor fotbalului bihorean, subsemnatul, Liviu Codre, ţin să precizez următoarele:

„În calitate de reprezentant al echipelor din Liga a IV-a în Comitetul Executiv al AJF Bihor, vechi conducător de club şi fost arbitru divizionar, sunt surprins de motivele invocate de către domnul Octavian Şovre în comunicatul de presă în care şi-a anunţat demisia din fruntea CJA Bihor. Afirmaţia că am încercat de-a lungul mandatului său diverse «tertipuri de a influenţa negativ activitatea CJA Bihor, neavând succes» este total neadevărată.

Posibil să fi fost incomod atunci când am fost împotriva dublării baremurilor de arbitraj, apărând interesele echipelor, sau atunci când s-a introdus la Liga a IV-a al patrulea oficial peste voinţa echipelor, fapt contestat de toţi conducătorii Ligii a IV-a. Sau poate atunci când am fost de acord ca din bugetul AJF să se aloce sume consistente pentru activităţile desfăşurate de către CJA Bihor. Toate aceste probleme au fost dezbătute pe larg în şedinţele Comitetului Executiv la începutul mandatului domniei sale.

Dar supărarea dânsului vine în urma şedinţei Comitetului Executiv de luni, 20 februarie, când Comisia de Validare a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte, din care am făcut şi eu parte, a respins candidatura sa, pentru că nu îndeplinea cerinţele statutului AJF Bihor din 2011.

Pe fondul acestei nemulţumiri, a luat hotărârea de a nu permite arbitrilor să oficieze la jocurile de pregătire din judeţ. La semnalarea acestui fapt de către conducătorii echipelor, nemulţumiţi de situaţia creată, l-am informat pe preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, şi am încercat să aflu părerea domnului Şovre despre situaţia creată. Neputând fi contactat, am cerut părerea domnului Nagy Alexandru, membru al Comisiei de Delegări, care mi-a relatat că din dispoziţia domnului Danşa Ciprian nu vor fi delegaţi arbitri la jocurile de verificare din această săptămână. Lucrul acesta poate fi confirmat de domnii Nagy Alexandru şi Valer Vancea. Printre altele, i-am spus domnului Nagy că situaţia creată nu este corectă, mai ales că domnul Şovre face parte din conducerea AJF Bihor, iar acţiunea sa este percepută ca o răzbunare sau răzvrătire a arbitrilor împotriva echipelor. Cum ar reacţiona domnul Şovre dacă echipele ar face front comun şi ar cere schimbarea sa?

Răstălmăcirea vorbelor mele mă deranjează şi mă obligă să-i spun domnului Şovre, cu tot respectul, că supărarea sau unele influenţe din anturajul dânsului nu duc la nimic bun şi mai ales acum, în preajma alegerilor, poate se încearcă o manipulare a membrilor AJF Bihor? Să lăsăm ranchiuna şi bârfele, să ne respectăm reciproc şi să-i lăsăm pe cei îndreptăţiţi să aleagă ce cred ei că este bun.

Legat de aşa-zisa influenţă a mea în Comitetul Executiv din 20 februarie, legată de litigiul clubului nostru, CSM Olimpia Salobta, cu Universitatea Oradea, îl rog să nu se amestece, deoarece nu cunoaşte cazul, eu cerând doar să se rezolve acest litigiu care durează din septembrie 2016. Noi, cei implicaţi, aşteptăm deciziile comisiilor abilitate şi nu dorim să facem din acest caz un subiect de presă sau de ceartă între cele două cluburi.

Cu speranţa că nu voi fi perceput ca o persoană conflictuală, şi cei care mă cunosc vor înţelege cum stau lucrurile, îmi cer scuze pentru situaţia creată. Doresc ca domnul Şovre să revină asupra deciziei sale şi să conducă în continuare în mod onest şi cinstit destinele arbitrajului bihorean. Îl felicit sincer pentru rezultatele obţinute în arbitrajul românesc şi internaţional şi îi doresc mult succes în continuare".

Cu mult respect,

CODRE LIVIU