Găzduit de sala de sport a LPS Bihorul, cel de-al doilea turneu semifinal din cadrul Campionatului Naţional de volei masculin pentru juniori I a consemnat un parcurs fără cusur pentru echipa pregătită de Kovacs Zoltan. „Lepesiştii” au obţinut trei victorii din tot atâtea posibile, reuşind astfel calificarea la turneul final care va avea loc la Baia Mare în perioada 31 mai – 4 iunie.

 

Deznodământul niciunei dispute din cele trei nu a fost pusă sub semnul întrebării, bihorenii impunându-se în minimum de seturi cu CSŞ Blaj şi ACS Sport Şimleu Silvaniei şi cu 3-1 la seturi în duelul cu CSŞ Viitorul Cluj. În urma acestor rezultate, formaţia orădeană a terminat competiţia pe locul I, asigurându-şi astfel calificarea la turneul final. La competiţia care se va desfăşura săptămâna viitoare la Baia Mare vor participa cele mai bune 6 echipe din ţară: CNE Baia Mare, CNE Dej, LPS Bihorul, CSŞ Rapid Bucureşti, LPS Piatra Neamţ şi CSŞ Tulcea. Acestea se vor duela după sistemul „fiecare cu fiecare”. „Ne va fi foarte greu chiar, dacă evoluăm în aceeaşi formulă de 10 ani. Cu toate acestea, ne propunem să prindem un loc pe podium. Dacă aria noastră de selecţie se reduce la două licee, echipele din Baia Mare şi Dej au jucători aduşi din întreaga ţară. Drept exemplu pentru a înţelege cu cine ne vom confrunta trebuie spus că formaţia băimăreană a reuşit promovarea pe prima scenă a voleiului românesc la nivel de seniori. Cu toate acestea, consider că avem o generaţie de excepţie, deoarece am reuşit împreună să ne calificăm de 9 ori consecutiv la turneul final şi să cucerim 6 medalii”, a declarat Kovacs Zoltan, antrenorul echipei.

 

LPS Bihorul: Andrei Crişan, Alin Jugan, David Pusta, Cristian Maier, Valentin Pantea, Majer Paul, Geany Miclăuş, Cătălin Borz, Darius Boldiş, George Breban, Vlad Stoie, Alex Bode.

Antrenor: Kovacs Zoltan.