Capitala a găzduit recent trei finale din cadrul Campionatului Naţional de tir sportiv la aer comprimat (juniori, tineret şi seniori). Delegaţia orădeană s-a întors acasă cu un total de şase medalii dintre care 3 de aur, 2 de argint şi una de bronz.

Forma sportivă excelentă avută de sportivii orădeni pregătiţi de Vasile Leţ şi Adriana Floruţa este demonstrată de faptul că majoritatea dintre aceştia şi-au depăşit recordurile personale. Performerii sunt Sebastian Blajec, Vivianne Mangra, Eliza Molnar, Cristina Stoie şi Coralia Urdea. În întrecera juniorilor, echipa CSU Oradea alcătuită din Sebastian Blajec, Norbert Grama şi Victor Lupşea s-a clast pe locul al treilea cu un total de 1.604 puncte. În proba feminină pe echipe de 40 de focuri aer comprimat, CSU Oradea în componenţa Cristina Stoie, Coralia Urdea şi Viviane Mangra au terminat pe locul al II-lea cu un toatal de 1.200 de puncte. Tot în proba feminină pe echipe, Oradea a reuşit să performeze la tineret câştigând medalia de aur la puşcă aer comprimat cu un toatal de 1.220 de puncte. Componenţa echipei a fost următoarea: Eliza Molnar, Cristina Stoie şi tânăra Coralia Urdea. Eliza Molnar şi-a demonstrat valoarea în aceeaşi probă cucerind titlul de campioană naţională cu un nou record personal (244,7 puncte). Ultimul titlu de campioană naţională cu care delegaţia orădeană a revenit în Bihor este cel de la senioare din proba pe echipe - puşcă aer comprimat. Componenţa formaţiei care a fost la doar 0,4 puncte de stabilirea unui nou record naţional care îi aparţinea, a fost următoarea: Eliza Molnar, Cristina Stoie şi Antonia Miclău. Ultima clasare pe podium reuşită de orădeni a fost în cadrul probei de pistol aer comprimat unde Francesca Pop a cucerit medalia de argint. Sportiva, care anul trecut a ratat la mustaţă califcarea la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost la doar 2 zecimi de cucerirea titlului naţional totalizând 235,2 puncte.

 

Eliza Molnar, selecţionată pentru europene

Cum sezonul de aer comprimat s-a terminat o dată cu disputarea celor trei finale, sportivii de la CSU Oradea au început pregătirea pentru probele de glonţ. Prima etapă din cadrul acestei competiţii se va disputa la începutul lunii martie. De menţionat că orădeanca Eliza Molnar va participa alături de lotul naţional la europenele de aer comprimat de la Maribor din Slovenia. „Îi ţinem pumnii strânşi mai departe sportivei Molnar Eliza care, după cantonamentul de pregătire la care va participa, se va deplasa la Campionatele Europene de aer comprimat de la Maribor, din Slovenia, programate a se disputa în perioada 6-12 martie, unde va lua parte împreună cu lotul reprezentativ al ţării", a declarat antrenoarea Adriana Floruţa.