Preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, a făcut ieri o sinteză a turului campionatelor de seniori şi a prezentat principalele repere ale celei de-a doua părţi a sezonului.

 

Mai multe candidate la primul loc

În opinia şefului forului fotbalistic judeţean, întrecerea din Liga a IV-a are un plus de atractivitate faţă de sezoanele precedente prin prisma faptului că mai multe echipe sunt angrenate în lupta pentru primul loc, despărţite de puţine puncte. "Avem un grup de echipe în frunte care se bat la locul 1. Cam aceleaşi din ultimii ani, CS Diosig, CS Bihorul Beiuş, Crişul Sântandrei, la care s-a adăugat acum Universitatea Oradea. Campionatul este mai interesant pentru că nicio echipă nu s-a desprins decisiv. Toate sunt apropiate valoric şi îşi doresc să câştige campionatul şi cred că lupta va fi strânsă până la final", este de părere Valer Vancea. Preşedintele AJF Bihor speră ca laureata Ligii a IV-a să participe la barajul de promovare, caz în care nu crede că ar avea probleme cu câştigarea acestuia. "Nu pot spune care din cele patru echipe doreşte să joace barajul şi să-l câştige. Una ar trebui să meargă în Liga a III-a. Nivelul fotbalului  la noi este destul de ridicat şi nu ne e frică să jucăm cu reprezentanta Aradului, Clujului, Satu Mare, Maramureşului, Sălajului sau chiar şi a Timişoarei", consideră Valer Vancea.

 

Baze sportive şi disciplină

Dincolo de nivelul campionatului, Bihorul stă bine şi la bazele sportive ale reprezentantelor eşalonului patru. "Un plus în Liga a IV-a sunt bazele sportive, unele putând găzdui chiar meciuri din liga secundă", a adăugat şeful AJF Bihor.

Antrenată este lupta pentru promovare şi în Liga a V-a, mai ales în seria a II-a. "Dacă în prima FC Bihor are un avantaj destul de mare faţă de Inter Aştileu, CS Săcueni şi Minerul Şuncuiuş, în cea de-a doua, distanţa între locurile 1 (CSC Gepiu) şi 4 (Zorile Bunteşti) este de doar două puncte, între ele fiind intercalate Biharea Vaşcău şi Unirea Roşia la un punct de lider", a precizat Valer Vancea.

Îmbucurător e că şi la acest nivel, disciplina şi bazele sportive au cunoscut o îmbunătăţire. "Cartonaşele galbene şi roşii au fost mai puţine, abateri grave nu au existat. De asemenea, sunt echipe cu baze sportive la nivel de Liga a III-a, câteva exemple în acest sens fiind Gepiu, Cociuba Mare, Aştileu, dar şi altele", a conchis preşedintele AJF Bihor.

 

Primele meciuri oficiale în 4 martie

În prima şedinţă a Biroului Executiv din acest an au fost stabilite datele de reluare şi încheiere a campionatelor organizate de AJF Bihor. Returul Ligii a IV-a va începe în 4 martie, pentru că până în 12 iunie trebuie comunicată campioana la FRF, turul barajului de promovare fiind programat în 17 iunie. "Începem mai devreme pentru a ne lua o marjă de siguranţă în cazul în care vremea va fi nefavorabilă la data stabilită de noi. Dacă timpul va fi potrivnic, atunci vom începe mai târziu, dar vom include o etapă intermediară", a declarat Valer Vancea. Tot în 4 martie este programată faza I a Cupei României, cu participarea echipelor din Liga a V-a, eşalon în care returul va debuta în 11 martie. Finala fazei judeţene a Cupei a fost stabilită să aibă loc în 31 mai. 

Campionatul juniorilor D şi E va reîncepe în 4 martie, cu patru, respectiv două runde intermediare, termenele limită pentru anunţarea câştigătoarelor fiind 28 mai şi 15 mai. În fine, partea a doua a întrecerii juniorilor C va debuta în 18 martie, numele campioanei trebuind precizat la FRF până în 22 mai.

 

Alegeri în 27 februarie

Pe 27 februarie va avea loc Adunarea Generală de alegeri a AJF Bihor, la care Valer Vancea vizează al patrulea mandat de preşedinte. În altă ordine de idei, forul fotbalistic judeţean şi lanţul de magazine de echipament sportiv şi accesorii Decathlon au demarat, la sfârşitul anului trecut, un protocol de colaborare.