Bilanţ excelent pentru atletismul orădean la Campionatele Naţionale pentru tineret şi seniori. De la Bucureşti, sportivii legitimaţi la cluburile din Oradea s-au întors cu 14 medalii, opt la tineret şi şase la seniori. Prezent la întreceri, fostul atlet Korodi Iosif s-a declarat impresionat de rezultatele concitadinilor săi.

 

Inspectorul DSJ Bihor a apreciat în mod deosebit performanţa Corneliei Deac. "Nu-mi place să exagerez, dar s-au obţinut rezultate remarcabile într-un concurs cu sportivi de la 115 cluburi. Cornelia Deiac a sărit 6,70 metri la lungime, făcând baremul pentru Europenele de la Barcelona şi apropiindu-se la doi centimetri de pragul pentru Olimpiada de la Londra, pe care mai are doi ani la dispoziţie să-l atingă. În condiţiile în care mai avem calificaţi doi sportivi la Mondialele de juniori (Bianca Lazăr Fazecaş şi Mehes Alex) plus vreo şase la Balcaniadă putem spune că atletismul orădean are un an de excepţie", a comentat Korodi Iosif, care l-a remarcat şi pe Farkas Lajos, care şi-a îmbunătăţit recordul personal cu 16 secunde în proba de 5.000 de metri. "Felicit pe Ella Kovacs care l-a adus pe acest băiat din Luduş, clasat de trei ori pe podium la această ediţie a Naţionalelor", a conchis Korodi.

Lista completă a medaliaţilor orădeni la Bucureşti:

Cornelia Deiac (CSM-CSU, antrenor Virgil Preda) - locul 1 la seniori şi tineret - lungime, cu 6,70 metri

Farkas Lajos (CSM-CSU, antrenoare Ella Kovacs) - locul 2 la tineret şi 3 la seniori în proba de 10.000 de metri (31:46); locul 3 la tineret - 5.000 de metri (14:39)

Lenard Norbert (CSM-CSU, antrenor Virgil Preda) - locul 1 la tineret şi 3 la seniori - triplusalt, cu 15, 94 metri

Adrian Pop (CSM-CSU, antrenor Mehes Livia) - locul 1 la tineret şi 3 la seniori - aruncarea ciocanului, cu 59,23 metri

Andrei Sasca (CSM-CSU, antrenor Virgil Preda) - locul 2 la tineret şi 3 la seniori - lungime, cu 7, 49 metri

Silviu Uivaroşan (CSM-CSU, antrenor Virgil Preda) - locul 3 la tineret - lungime, cu 7,34 metri

Ligia Grozav (CSU-LPS, antrenor Virgil Preda) - locul 3 la tineret (este junioară II!) - înălţime, cu 1,75 metri

Ştafeta de 4x100 metri formată din Silviu Uivaroşan, Korodi Cristian, Andrei Sasca, Borsi Imre (CSM - antrenoare Korodi Ibolya) - locul 3 la seniori (42,18 secunde - record judeţean).