Unul dintre cele mai longevive turnee de tenis de câmp din Oradea se va desfăşura pe terenurile de la CS Sănătatea în perioada 20-23 august. Dotată cu Cupa Benvenuti, întrecerea a ajuns la cea de-a 17-a ediţie.

 

Înmulţirea turneelor de acest gen, dar mai ales suprapunerea lor permisă de federaţia de specialitate face ca numărul participanţilor să scadă de la an la an. Cu toate acestea, Iosif Kovacs, administratorul bazei sportive, împreună cu cei de la Benvenuti, nu abandonează acest proiect care îi aduce pe copii să joace tenis într-un cadru organizat, unde pot cuceri şi premii. Dacă anul trecut fondul de premiere a fost asigurat de doi sponsori, de data aceasta singurul finanţator al întrecerii va fi firma Benvenuti. Valoarea totală a premiilor care vor consta în vouchere de cumpărături este de 8.000 de lei, urmând a fi repartizată astfel: locul I - 300 de lei, locul al II-lea - 200 de lei şi locul al III-lea - 100 de lei. Cel mai probabil numărul total al participanţilor va fi de 70, urmând ca ei să se întreacă la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 ani, masculin şi feminin, 18 ani masculin, la simplu, respectiv 12 ani feminin şi 18 ani masculin, la dublu.

Competiţia este cuprinsă în calendarul Federaţiei Române de Tenis, având categoria I la toate vârstele, mai puţin la 14 ani, unde are categoria a II-a, deoarece exact în aceeaşi perioadă, la Arad, se va desfăşura un turneu internaţional la această categorie de vârstă. Arbitrul oficial al turneului la care se va juca cu mingi Dunlop Fort va fi Gheorghe Schipor din Timişoara. La categoriile unde vor fi peste 12 concurenţi se va juca în sistem eliminatoriu, iar acolo unde numărul acestora va fi mai mic, tinerii tenismeni vor fi repartizaţi în grupe pentru a putea disputa cât mai multe meciuri. În cinstea evenimentului, care va debuta sâmbătă, în jurul orei 9.00, va fi făcut un bogracs, care va bucura papilele gustative ale tuturor participanţilor şi aparţinătorilor lor. Pe tot parcursul turneului, copiii vor avea în permanenţă la dispoziţie apă minerală pentru hidratare. Totodată, la final, aceştia vor primi şepci şi brelocuri care să le amintească de acest eveniment. „Dorinţa mea cea mai mare este ca totul să iasă perfect la fel cum s-a întâmplat şi la ediţiile anterioare”, a declarat Iosif Kovacs, administratorul CS Sănătatea.

 

3-4 orădeni cu şanse de câştig

Turneul este unul de nivel naţional, copii din Arad, Timişoara, Satu Mare, Baia Mare, Sibiu, Braşov, Petroşani, Zalău şi Bucureşti, alături de cei din Oradea, Salonta şi Ştei, anunţându-şi prezenţa. Proporţia bihorenilor la acest concurs este de doar 25%, iar în condiţiile acestea, Iosif Kovacs se aşteaptă la doar 3-4 câştigători orădeni dintre care doar unul legitimat la CS Sănătatea. Reprezentantul firmei Benvenuti, unul dintre cei mai importanţi retaileri din ţară care are acţionariat român, a explicat resorturile pentru care Benvenuti sprijină acest eveniment. „Suntem de la început alături de acest turneu pe care anul acest îl sponsorizăm în integralitate. Pentru noi este un bun prilej să sprijinim copiii în practicarea sportului la fel cum am făcut-o şi la Cupa Crater sau la Swimathon. Voucherele vor putea fi folosite în toate cele 47 de magazine pe care le avem în ţară”, a declarat Adrian Câzu.