Campioana României la polo a debutat cu dreptul în playoff-ul Superligii Naționale învingând 10-6 (3-2, 3-1, 1-2, 3-1) și 12-10 (2-1, 2-2, 3-5, 5-2) pe Dinamo București în primele două jocuri din semifinale.

Așa după cum o arată și cele două rezultate, orădenii s-au impus clar în prima dispută și au avut un meci mult mai greu în al doilea joc. Situație explicabilă prin faptul că antrenorul Kadar Kalman a avut la dispoziție puține rezerve, iar oboseala acumulată după prima partidă s-a văzut în meciul al doilea. Una peste alta sunt două victorii care îi aduc pe orădeni foarte aproape de calificarea în finală unde cel mai probabil vor întâlni Steaua București care conduce cu 2-0 (13-7 și 12-6) pe Sportul Studențesc după primele două jocuri. Meciul 3 și eventual jocul al 4-lea din cadrul semifinalelor se vor disputa mâine și joi.

"Banca scurtă" și oboseala au complicat jocul al 2-lea

Revenind la confruntările dintre CSM Digi și Dinamo, orădenii au controlat primul joc pe care și l-au adjudecat cu 10-6. Dinamoviștii au început mai bine conducând pe rând cu 1-0 și 2-1, dar gazdele au revenit terminând în avantaj (3-2) primul sfert. Următoarele 8 minute au aparținut tot bihorenilor care au intrat cu un avantaj de tre goluri la pauza mare. Tânăra echipă bucureșteană nu a renunțat astfel că și-a adjudecat sfertul al treilea cu scorul de 2-1. Valoarea și experiența superioare au făcut ca orădenii să-și adjudece secvența decisivă și să încheie partida cu scorul de 10-6. În cel de-al doilea joc, pe fondul „băncii scurte” și a oboselii acumulate după prima partidă, lucurile s-a complicat. Până la pauza mare s-a mers practic umăr la umăr, CSM Digi conducând cu 4-3 după 16 minute de joc. În sfertul al treilea, cu resursele de energie aflate la cote de avarie dar și cu un nivel de concentrare scăzut mai cu seamă în apărare, orădenii s-au văzut învinși cu 5-3. Mai mult, în startul secvenței decisive, oaspeții au beneficiat de un penalty pe care l-au transformat astfel că scorul devenea 9-7 pentru Dinamo. Văzându-se cu cuțitul la os, poloiștii pregătiți de Kadar Kalman s-au „adunat” și au înscris nu mai puțin de 5 goluri consecutive. Așadar un nou succes (12-10) pentru CSM Digi care astfel mai are nevoie de doar o victorie pentru a se califica în finala campionatului.

CSM Digi Oradea: Gojko Pijetlovic, Dorin Creţu – Roland Szabo, Tiberiu Negrean 1+2 goluri, Dusan Markovic 1+2, Mihnea Chioveanu 1+1, Alex Popoviciu, Ramiro Georgescu 2+0, Vojislav Cupic 2+4, Gheorghe Dunca 1+1 şi Mihnea Gheorghe 2+2.

Antrenor: Kadar Kalman.

Dinamo București: Marius Ţic, Bertini Nenciu - Adrian Enescu 1+0, Vlad Dragomirescu, Andrei Prioteasa 2+2, Alexandru Matei 1+1,  Szilard Demeter 2+3, Alexandru Sfârle, Marian Constantin, Andrei Georgescu 0+2, Ionuţ Vrânceanu şi Alexandru Simion 0+2.

Antrenor: George Georgescu.