Baschetbalistele de la CSM Universitatea Oradea au pierdut şi cel de-al cincilea meci din Liga Europei Centrale, fiind învinse în deplasarea de la Brno de liderul grupei, Valosun. Chiar dacă şi la acest joc orădencele au evoluat bine, în nota ascendentă din ultima vreme, pe final gazdele au revenit şi au obţinut victoria.

După o deplasare obositoare, orădencele pornind spre Brno chiar în dimineaţa partidei, elevele antrenoarei Adriana Niculescu au început destul de bine jocul, reuşind să ţină pasul cu partenera sa de întrecere. Mai mult, formaţia orădeană a dominat prima parte a întâlnirii, intrând la cabine cu un avantaj de şapte puncte (39-32). După pauză însă, oboseala şi absenţa uneia dintre jucătoarele de bază (accidentată, Müller a fost menajată în vederea importantului meci de campionat de mâine, cu lidera clasamentului, Municipal Târgovişte), dar şi o manieră de arbitraj potrivnică, au răsturnat datele disputei, înclinând balanţa de partea grupării cehe, care s-a impus în final la o diferenţă de 10 puncte. "Am jucat bine, am avut avantaj de şapte puncte la pauză. În sfertul trei, gazdele au revenit la conducere, ajutate de arbitraj, dar nu mă leg de acest lucru, pentru că este un risc pe care ni l-am asumat. Împreună cu celelalte echipe participante la competiţie am decis să ne oferim reciprocitate la arbitraje, brigăzile de arbitri fiind asigurate de formaţiile gazde. Ne-a lipsit Müller, am resimţit şi oboseala deplasării, susţinând acest meci imediat după sosirea la Brno, după un drum de mai multe ore. Însă, în opinia mea, participarea la Liga Europei Centrale a fost benefică pentru noi, chiar dacă nu am avut rezultate favorabile. Echipa s-a omogenizat practic din mers, pentru că noi nu am efectuat niciun fel de pregătire de vară, iar lotul ni l-am format cu câteva zile înainte de startul campionatului", ne-a declarat antrenoarea echipei orădene, prof. Adriana Niculescu.
Echipa orădeană mai are de susţinut trei jocuri: două cu Power Tigers Wels (Austria), şi returul, acasă, pe 10 decembrie, cu slovacele de la BK Presov.

Clasament
1. Valosun Brno 7 7 0 650-510 14
2. Cassovia Kosice 6 3 3 450-486 9
-------------------------------------------------------------------------
3. BK Presov 5 2 3 370-393 7
4. CSM U Oradea 5 0 5 345-400 5
5. Power Wels 4 1 2 194-217 4