Social-democraţii orădeni au prezentat, ieri, în zona Silvaş, măsurile pe care vor să le pună în aplicare pentru ca Oradea să devină capitala verde a României până în anul 2024.

Conferinţa de presă a PSD Oradea s-a desfăşurat în zona de picnic Silvaş, aflat în curs de amenajare. Ecologistul Mihai Togor, candidat PSD la Consiliul Local Oradea, a criticat faptul că în Silvaş nu există toaletă publică, surse de apă, puncte de prim ajutor, pistă de biciclete, parcare pentru biciclete şi nici locuri de joacă pentru copii. În ceea ce priveşte proiectele de mediu, Togor a menţionat că cel mai important proiect este realizarea cadastrului verde. Alte măsuri propuse ar fi: realizarea de acoperişuri verzi la clădirile noi, folosirea energiei solare, care ar duce la reducerea costurilor la energie termică, amenajarea unei centuri verzi a Oradiei, în special în zona de vest a oraşului, unde este zona industrială, interconectarea pistelor de biciclete, realizarea de trasee tematice, piste pentru alergat, navigare pe Crişul Repede, personalizarea parcurilor, înfiinţarea de benzi de circulaţie exclusiv pentru mijloacele de transport în comun şi introducerea de autobuze electrice.  

#DorDeFcBihor

La rândul său, Mircea Fodor, ultimul preşedinte al FC Bihor şi acum candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Oradea, a criticat decizia de desfiinţare a clubului, acuzând că PNL că a vrut falimentarea acestuia. La conferinţa de presă din Silvaş, social-democraţii au venit îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria „#DorDeFcBihor”. În acest context, Mircea Fodor a afirmat că marele său of este moarte echipei de fotbal. „S-au plătit 14 rate lunare după intrarea în insolvenţă, în valoare de 1,2 milioane de lei, după care brusc nu s-a mai achitat nimic”, a afirmat Fodor, acuzând faptul că administraţia locală spunea că clubul reprezintă o gaură neagră pentru buget, în timp ce PNL conducea clubul. „S-a dorit falimentarea echipei”, susţine fostul preşedinte al clubului de fotbal, adăugând că administraţia orădeană a promis că va finanţa clubul dacă toţi jucătorii vor fi orădeni sau bihoreni, însă nici după ce s-a realizat acest lucru municipalitatea nu a dat bani. La final, Mircea Fodor a promis că „FC Bihor va renaşte”.