Mult aşteptatul derby dintre echipele care până înaintea etapei a 7-a nu cunoscuseră înfrângerea în seria I din Liga a V-a fost mai dezechilibrat decât se anticipa. În faţa unei asistenţe numeroase pentru acest nivel, peste 300 de spectatori, CAO 1910 Oradea a surclasat Dinamo Oradea cu 5-1 (1-0) şi are punctaj maxim în clasament.

 

Dominarea liderului a fost concretizată spre finalul primei reprize, când, după un corner, fundaşul Hering (37) a marcat din apropiere (0-1). Tot CAO a fost echipa mai incisivă, dar D. Costea (40, 62) şi L. Jurca (54) nu au fructificat ocaziile avute. Riposta gazdelor a venit abia după o oră de joc, când Hodişan (62), nemarcat, a reluat cu capul peste poartă. În schimb, E. Popa (65) şi Paşca (66) au fost mai atenţi, primul finalizând din poziţie singur cu portarul, iar celălalt trimiţând din apropiere în plasă mingea respinsă în faţă de Simuţ la şutul lui Haş (0-3). Gazdele au avut o tresărire în minutul 73, când Fărcuţ a tras din afara careului, dar Egri a respins în bară. A ieşit apoi în evidenţă Haş (78), care a recuperat mingea în propriul teren, a driblat toţi adversarii întâlniţi în cale, inclusiv portarul, şi a  majorat scorul (0-4). Peste trei minute, Cârjan şi-a făcut simţită prezenţa în teren cu un gol (0-5), pentru ca în al doilea minut de prelungire G. Zima să înscrie golul de onoare dintr-un penalty obţinut de M. Junc (1-5).

CAO 1910 Oradea îşi continuă nestingherită urcuşul spre Liga a IV-a, având cinci puncte avans faţă de ocupanta locului 2, Inter Aştileu, care sâmbătă a învins în deplasare Cetatea Biharia, cu 4-0, şi şase mai multe decât Minerul Şuncuiuş, victorioasă cu 8-0 pe teren propriu cu Toldy Sânnicolau de Munte. Dinamo Oradea a "căzut" pe locul 4, la şapte "lungimi" de lider.

Dinamo: R. Simuţ – S. Matei, M. Samuilă, P, Tihamer, Fazekas, Satmari, C. Paşca, Ember, M. Junc, Hodişan, S. Grozav. Au mai evoluat: G. Fărcuţ, G. Zima, R. Bălăiban, L. Mitra, C. Coste. Antrenor: George Zima

CAO 1910: Egri – Man, Panti, Hering, E. Ţîrtea, Haş, E. Popa, L. Jurca, D. Sabău, D. Costea, R. Paşca. Au mai jucat: Cârjan, Câmpean, Raţ, G. Mangra, Ad. Balogh. Antrenor: Florin Farcaş

Arbitri: Daniel Dumuţa – la centru; Călin Putyer, Gabrian Terici - asistenţi. Observatori AJF Bihor: Radu Bitea şi Gheorghe Rusu.