Un avion Boeing 737 al companiei irlandeze Ryanair a aterizat de urgenţă ieri pe aeroportul Roma-Fiumicino, potrivit agenţiei Telenews, relatează AFP.

Avionul cu 160 de persoane la bord venea din Bergamo (nordul Italiei) şi ar fi trebuit să aterizeze pe un alt aeroport din Roma, Ciampino, pe care se efectuează cursele low cost. Comandantul aeronavei a observat apariţia unui semnal care indica o funcţionare deficitară a principalului tren de aterizare şi a aplicat procedurile de securitate care prevăd aterizarea de urgenţă pe cel mai apropiat aeroport, în acest caz Fiumicino, potrivit sursei citate.
Serviciile de securitate au fost desfăşurate preventiv în zona pistei, însă avionul a aterizat fără a se înregistra vreun incident. Pasagerii au fost debarcaţi fără probleme. Un avion similar al companiei Ryanair a aterizat de urgenţă luni la Lomoges, Franţa, în urma unei depresurizări a cabinei. 16 persoane au fost internate pentru scurt timp, din cauza unor probleme medicale apărute în urma pierderii rapide a altitudinii.