Multipla campioană a României la polo a reuşit să trimită finala Superligii Naţionale în joc decisiv. Astfel, după ce au câştigat clar meciul 3, scor 7-4, CSM Digi s-a impus şi în jocul al 4-lea, cu 11-10, după executarea loviturilor de departajare. Meciul decisiv se va disputa în Capitală vineri, de la ora 19.30.

 

Mai echilibrată ca niciodată, finala Superligii Naţionale de polo se va decide în ultimul meci. Astfel, după ce Steaua şi-a adjudecat ambele partide disputate în Capitală, prima cu mari probleme de arbitraj, iar cea de-a doua după executarea loviturilor de departajare, a venit rândul formaţiei pregătite de Kadar Kalman să se impună în propriul bazin. Dacă meciul 3 a fost decis după un sfert 4 de excepţie în care bihorenii au înscris de 4 ori fără să primească vreun gol, soarta ultimului joc a fost stabilită doar în urma loviturilor de departajare. Cele două formaţii au mers practic umăr la umăr întreaga partidă. Primul sfert s-a încheiat la egalitate (1-1), defensivele celor două echipe funcţionând la parametri optimi. Secvenţa a doua a aparţinut oaspeţilor care au profitat de prestaţia modestă din apărare a poloiştilor pregătiţi de Kadar Kalman reuşind numeroase intercepţii. În aceste condiţii, scorul de 2-3 pentru Steaua Bucureşti înregistrat la jumătatea partidei nu a surprins. După pauză, poloiştii de la CSM Digi au restabilit egalitatea în ciuda faptului că „militarii” au condus pe rând cu 4-2 şi 5-3. Aşadar, la intrarea în secvenţa decisivă, cele două echipe se aflau la egalitate, 5-5. Cei care au preluat conducerea de fiecare dată au fost steliştii, dar tot de atâtea ori Ramiro Georgescu a restabilit egalitatea. S-a trecut imediat la executarea loviturilor de departajare unde, de data aceasta, sângele mai rece l-au avut orădenii care au transformat 4 din cele lovituri de la 5 metri. Cu două penalty-uri ratate, Steaua a fost nevoită să accepte înfrângerea astfel că finala Superligii Naţionale urmează să se decidă în ultimul meci.

CSM Digi Oradea: Pjetlovic, D. Creţu – R. Szabó, Negrean 1+3, D. Markovic 2+2, Chioveanu 1+0, Popoviciu, R. Georgescu 0+4, Cupic 2+1, M. Gheorghe 1+2, Remeş, Kováts, Dunca.

Antrenor: Kádár Kálmán.

Steaua Bucureşti: Stoenescu, Drăguşin – Filipovic 0+1, Ianc 1+0, Diaconu 1+1, Teohari 0+2, Buşilă, Murisic 2+4, Krizman 0+1, P. Popescu 0+1, Goanţă, Călin 0+1, Robu. Antrenor: Andrei Iosep.