După o pauză de două săptămâni cauzată de debutul echipei naționale în Liga Mondială Superliga Națională se reia în acest sfârșit de săptămână. Dacă vicecampioana se deplasează la Cluj-Napoca pentru duelul cu CSU Poli, Crișul Oradea primește vizita câștigătoarei ediției trecute de campionat.

 

Naționala, învinsă categoric de Serbia

Cu trei orădeni de la CSM Digi convocați la națională pentru partida cu Serbia din prima etapă a Ligii Mondiale, dar cu niciun trecut nici măcar pe foaia de joc a acestui meci, tricolorii au suferit o înfrângere categorică (12-3) la Zrenjanin. În următoarea rundă din această competiție, România va evolua tot în deplasare, cu Muntenegru, la data de 16 ianuarie.

Dueluri cu favorite certe în etapa a 4-a

Revenind la întrecerea internă care se reia astăzi, Superliga de polo are o etapă, a patra, cu favorite certe în fiecare dublă. Bazinul olimpic „Ioan Alexandrescu” va găzdui duelul dintre Crișul Oradea și Steaua București, campioana en titre. Cele două partide se vor disputa după următorul program: astăzi de la ora 18.30 și mâine de la ora 10.00. Jocurile vor fi arbitrate de către cuplul Laszlo Vekerdy - Sebastian Adel. Vicecampioana va evolua în deplasare cu CSU Poli în Bazinul Universității Tehnice din Cluj-Napoca astăzi de la ora 16.45 și mâine de la ora 10.00. Cu toate că echipa pregătită de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu este una aproape complet schimbată, aceasta nu ar trebui să aibă nicio emoție în a câștiga cele două dispute în condițiile în care va înfrunta una dintre cele două formații care au pierdut toate cele 6 jocuri susținute până în prezent. Partida va fi arbitrată de către Petre Gepian și Istvan Baloga. Celelate două confruntări ale etapei sunt Corona Sportul Studențesc - Amefa Arad și Dinamo - Rapid.

Clasamentul după trei etape:

1.  Steaua București - 18 puncte (+84)

2.  Sportul Studențesc - 15 puncte (+54)

3.  CSM Digi Oradea - 15 puncte (+49)

4.  Dinamo București - 12 puncte (+46)

5.  Rapid București - 6 puncte (-25)

6.  Amefa Arad - 6 puncte (-63)

7.  CSU Poli Cluj - 0 puncte (-67)

8.  Crișul Oradea - 0 puncte (-78)