Ieri a expirat termenul pentru înscrierea în Liga a IV-a la fotbal. Cele 16 echipe cu drept de participare în acest eşalon au depus cereri la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor.

Totuşi, nu e sigur că toate vor începe campionatul, cel puţin două neavând, deocamdată, certitudinea financiară pentru a juca în eşalonul patru. Chiar şi în aceste condiţii nu există temeri că întrecerea va demara cu mai puţine formaţii decât numărul preconizat, pentru că în Liga a V-a există două-trei echipe dispuse să le ia locul celor cu probleme financiare. Lucrurile se vor clarifica probabil în cursul săptămânii viitoare, când se va stabili programul competiţional pentru ediţia 2016-2017. În Biroul Executiv de miercuri va fi luată o decizie referitoare la data de începere a campionatului. Iniţial s-a optat pentru 13 august, dar cum mai multe echipe au solicitat amânarea cu o săptămână, probabil că Liga a IV-a va demara pe 20 august.

Lista echipelor înscrise

CS Diosig

Crişul Sântandrei

CF Bihorul Beiuş

CS Mădăras

CSO Ştei

Unirea Valea lui Mihai

Universitatea Oradea

CSM Olimpia Salonta

Viitorul Marghita

Viitorul Borş

Crişul Aleşd

Locadin Ţeţchea

Victoria Avram Iancu

CSC FC Paleu

Padişul Bihorul Gurani

CS II Oşorhei

Cât priveşte Liga a V-a, echipele sunt aşteptate să se înscrie până în 5 august. Faţă de grupările care au încheiat întrecerea precedentă noutăţile Popeştiul, Viitorul Tărian şi Unirea Oşorhei, dar nu e exclus să mai apară şi altele. Campionatul va debuta pe 20-21 august cu două serii.